Vakantie in de Var

Kamperen in de Var

De Var is het meeste zuidelijke departement gelegen in de Provence-Alpes-Cote-d’Azur. De Var is een heerlijk gebied om vakantie te vieren. Op een camping aan zee of verder in het binnenland van de Provence. In Zuid-Frankrijk geniet u van een zonovergoten vakantie aan het strand van de Middelandse Zee of op een natuurcamping in de prachtige natuur van dit departement.

Plezier voor jong en oud

In de Var zijn een hoop verschillende campings te vinden, van luxe campings aan zee, tot kleine- of natuurcampings in het schilderachtige achterland van de Provence. De meeste campings beschikken over een mooi zwembad waar je op een warme zomerdag even lekker kan afkoelen. Kindvriendelijke campings hebben altijd een animatieteam wat zorgt voor leuk vermaak op de camping. Alle campings hebben genoeg te bieden voor jong én oud, zodat iedereen kan genieten van een heerlijke vakantie in de Var.

Havenstad Toulon

De Var, bekend om zon, wijn en honing, is de ultieme streek om op vakantie te gaan. Dit gebied is een combinatie van de Provence en de prachtige Cote d’Azur, mediterraan met de Provençaalse traditie en cultuur. De hoofdstad is Toulon, een marinehavenstad. Deze stad ligt tegen de berg Montfaron aan. Een leuke stad om lekker doorheen te slenteren en aan het eind van de middag wat te drinken aan de haven.

De Middellandse Zeekust van de Var is zo’n 400 kilometer lang. Je vindt hier prachtige zandstranden, rotsklippen en baaien waar het goed vertoeven is. Fijn om een dag door te brengen aan een van de mooie zandstranden van de Var. Naast zon, zee en strand zijn de bijzondere badplaatsen ook de moeite waard om te bezoeken. Bandol, Le Lavandou en Fréjus zijn mooie badplaatsen, maar Saint-Tropez is de bekendste waar je geweest moet zijn.

Hoogtepunten van de Var

De hoogtepunten van deze streek zijn: de baai van Saint-Tropez, Abbaye du Thoronet, de omgeving van Draguignan, Corniche de l’Estrérel, Gorges du Verdon, de eilanden Iles d’Or, Massif des Maures en de dorpjes in Pays de Fayence.

Kortom een vakantie op een camping in de Var is de ideale manier om te genieten van het Franse leven in Zuid-Frankrijk.

Toon alle campings in de Var