Kamperen bij de boer

Op het Franse platteland kun je helemaal tot rust komen in de prachtige natuur. De boerencampings in Frankrijk zijn kleinschalig en sfeervol. Ideaal voor een vakantie met kinderen, die zich helemaal kunnen uitleven tussen de boerderijdieren.

Bekijk het aanbod

Kamperen bij de boer in Frankrijk

Ontdek het Franse platteland

Wordt één met de natuur en geniet van de groene omgeving. Boerencampings zijn gevestigd in verschillende regio’s in Frankrijk. Zo kun je logeren bij de boer in Normandië, kamperen op een boerderijcamping in de Provence of overnachten op een boerencamping in de Elzas. Boerderijcampings worden gekenmerkt door ruime kampeerplaatsen, rust, veel groen, dieren in de buurt, soms een tractor op het erf of een oude Franse boerderij. Verschillende campings zijn aangesloten bij de Boerencampings zijn gastvrij en zijn vooral voor kinderen een groot vermaak. Veel boerderijcampings zijn kindvriendelijk ingericht, waardoor kinderen zich helemaal uit kunnen leven en spelen met de dieren. Ook kamperen bij een Nederlandse boer is geliefd onder veel kampeerders. Er zijn een aantal Nederlandse boeren te vinden in Frankrijk. Maar of je nu kampeert op een boerencamping met zwembad of op een kleine boerderijcamping in Bretagne, je beleeft gegarandeerd een heerlijke kampeervakantie.

Boerencampings vlakbij zee

Op een boerderijcamping aan zee kom je helemaal tot rust en geniet je van lange strandwandelingen en de wind door de haren. Er zijn verschillende populaire kustgebieden waar boerencampings gevestigd zijn, zoals de Côte d’Azur en Noord-Frankrijk. Boerderijcampings in het zuiden beschikken meestal over wijngaarden of boomgaarden. Hier groeien de bomen met fruit het best. Maar ook de kust in Noord-Frankrijk is favoriet. Noord-Frankrijk heeft de kampeerder een heleboel te bieden op het gebied van gastronomie, omgeving en natuur. Op een boerderijcamping in Noord-Frankrijk kun je kiezen voor een actieve vakantie of een ontspannen vakantie aan het strand. Bent je op zoek naar rust, ruimte en zoute zeelucht in combinatie met de gezelligheid van het kamperen bij de boer? Boek dan een boerencamping aan zee in Frankrijk.

Kamperen aan een meer of rivier

Een bezoek aan een van de natuurparken of de rivieren kan zeker de moeite waard zijn tijdens je kampeervakantie bij de boer in Frankrijk. Kamperen aan een rivier is avontuurlijk. Wat is er leuker dan met de kinderen zwemmen in een riviertje, dammetjes bouwen en steentjes gooien? Kamperen op een boerderijcamping aan een rivier of meer is geweldig voor gezinnen met (jonge) kinderen, fanatieke vissers en kampeerders met een kano of bootje.

Logeren bij de boer in Frankrijk

Slapen op een boerderijcamping in Frankrijk is een hele belevenis. Op een boerencamping hangt een gezellige sfeer en er wordt vaak rekening gehouden met jonge gezinnen. Kampeerders genieten hier van de rust en ruimte op het kampeerterrein. Op een boerderijcamping kunt je één of meerdere nachten boeken met je eigen tent of caravan of in een huuraccommodatie. Als je onderweg bent naar een kampeerbestemming in het zuiden van Frankrijk kunt je bij de boer vrijwel altijd terecht voor een tussenstop. Even uitrusten op de boerencamping en weer verder met de rit!

Huur een safaritent of stacaravan

Op boerderijcampings vind je mooie huuraccommodaties. Overnacht bijvoorbeeld in een safaritent, compleet ingerichte mobile home of in een vakantiehuisje op het kampeerterrein. Als je verblijft in een van deze accommodaties ervaar je kamperen op een andere manier. Je geniet van de luxe en comfort van een safaritent, mobile home of vakantiehuisje, maar ook van de buitenlucht op de boerderijcamping. Drink ’s avonds een lekker wijntje bij je safaritent en geniet van de rust en het geluid van de krekels.

Kleine boerderijcampings

In Frankrijk vind je ook kleine boerderijcampings. Deze campings zijn kleinschalig en hebben meestal een beperkt aantal kampeerplekken en huuraccommodaties. Op kleine campings worden vaak tenten verhuurd. Huurtenten zijn ideaal om in te verblijven. Deze tenten zijn namelijk al opgezet en ingericht. Je kunt zo je intrek nemen, je spullen inruimen en een duik nemen in het zwembad. Boek een huurtent op een mini boerderijcamping voor een rustieke kampeervakantie in Frankrijk.

Boerderijcampings met zwembad

Een zwembad op de camping is vooral bij kinderen erg geliefd. Veel boerencampings beschikken over een zwembad of een opzetzwembad waar jij en de kinderen verkoeling in vinden. Neem een verfrissende duik in het zwembad en geniet van spelende kinderen in het water.

Vakantie bij Nederlanders

Frankrijk is niet alleen populair bij Nederlandse kampeerders, maar ook bij Nederlandse campingeigenaren. Er zijn heel veel campings in Frankrijk met een Nederlandse eigenaar. Mensen die een nieuw bestaan op wilden bouwen in Frankrijk en Nederland achter zich gelaten hebben. Des te leuker is het om Nederlandse kampeerders te ontvangen op een camping. Als kampeerder kunt je al uw vragen gewoon in het Nederlands stellen en word je altijd hulp geboden op de nuchtere Nederlandse manier. Er zijn een aantal boerencampings in Frankrijk met een Nederlandse eigenaar. Deze boerderijcampings met Nederlandse eigenaar zijn ook ideaal voor kinderen. Kinderen maken makkelijker contact als ze hun eigen taal kunnen spreken. En ook als er een activiteit georganiseerd wordt door de boer is het een fijne bijkomstigheid als er in je eigen taal gesproken wordt. Het is vertrouwd om te kamperen op een boerderijcamping met een Nederlandse eigenaar: geen taalstress, goede informatievoorziening en gezellige Nederlandse mede kampeerders.

Kindvriendelijke boerderijcampings

Kinderen vermaken zich altijd bijzonder goed op boerderijcampings. Kinderen kunnen alles meemaken van wat er op de boerderij gebeurt. Het voederen van de dieren, het maaien van het gras, kalfjes geboren zien worden. Deze unieke gebeurtenis kunnen de kinderen meemaken als je gaat kamperen bij de boer. Op een boerencamping ben je welkom met de hele familie. De meeste boerderijcampings zijn ruim opgezet en kindvriendelijk ingericht waardoor kamperen bij de boer rustgevend, ontspannen en gezellig is. Vaak is er op een kindvriendelijke boerderijcamping een kinderboerderij ingericht met verschillende boerderijdieren. Kippen, geiten, ezels, paarden, koeien, schapen, deze dieren kunt je allemaal treffen op een kindvriendelijke boerencamping. Fantastisch als je kinderen echte dierenliefhebbers zijn!

Toon alle boerderijcampings