Kamperen in de herfst

Naar Frankrijk in de herfstvakantie

De herfst is een prachtige en kleurrijke periode. De gekleurde bladeren vallen weer uit de bomen en daar kan je het meeste van genieten tijdens een lange wandeling door het bos. Heeft u ooit overwogen om uw herfstvakantie door te brengen in Frankrijk? Binnen een paar uur rijden zit u al in herfstachtige natuur van Frankrijk. U kunt dagenlang wandelen en steden of monumenten bezoeken onder fijne weersomstandigheden, niet te warm, niet te koud. Frankrijk is een romantische plek in deze tijd van het jaar en zeker de moeite waard om een camping te boeken in dit seizoen!

Kamperen in Noord-Frankrijk

In het noorden van Frankrijk zijn er veel grote steden en mooie gebieden te vinden. U kunt bijvoorbeeld een week naar het authentieke Normandië gaan of een paar dagen rond Parijs een camping uitzoeken. In de herfst valt er net zo veel te beleven als in de zomer en meestal kunt u meer activiteiten ondernemen, omdat de temperatuur in de herfst niet zo hoog ligt. In de herfstvakantie neemt het toerisme ontzettend af in het noordelijke gedeelte van Frankrijk. Ook nog eens voordelig voor de portemonnee. In deze tijd van het jaar komt u volledig tot rust in Frankrijk. Maak mooie wandelingen, fietstochten of volg een mooie wijnroute in een van de noordelijke regio’s.

Op de camping bij Parijs

U kunt natuurlijk naar de hoofdstad van Frankrijk afreizen. Hier zijn een aantal mooie campings te vinden die het gehele jaar geopend zijn. Kies bijvoorbeeld een camping die dichtbij Parijs ligt. Zo kunt u vanaf de camping naar het stadscentrum, maar u kunt er ook voor kiezen om een dag naar Disneyland Parijs te gaan. Een leuk uitje voor de kinderen, en minder druk in de herfst. Wanneer u zich in deze regio bevindt, ga dan ook even langs het prachtige Versailles. Dit is een onwijs groot kasteel en is adembenemend mooi. De tuinen van Versailles veranderen in deze tijd van het jaar in een sprookje.

Activiteiten in de herfst

Houd u wel van een wijntje? Ga dan voor een charme camping in de Elzas. Hier kunt u mooie wandelingen maken door de prachtige wijnvelden. En vaak vind u bij de wijngaarden ook wel een wijnboer die wijnproeverijen organiseert. Een leuk uitje met elkaar! De Elzas is een schitterende locatie om tot rust te komen en een break te nemen van het drukke werkleven.
Strandliefhebbers kunnen natuurlijk terecht aan de prachtige Atlantische kust. Boek een camping in Bretagne en geniet van de zee en het strand. Of de zon zich laat zien is maar de vraag in deze tijd van het jaar, maar lekker uitwaaien kan hier altijd. In Bretagne zijn ontzettend veel bijzondere plekken te bezoeken. Bekijk bijvoorbeeld de zoutmoerassen of de grote rotsformaties in Côte de Granit Rose, een indrukwekkend stukje Frankrijk.

Zo ziet u maar, u kunt alle kanten op in de herfstvakantie in Frankrijk. Maak mooie wandelingen en fietstochten, ga wijnproeven bij de wijngaarden in de Champagne-streek en bezoek prachtige oude kastelen in de Vogezen.
Op de kaart hier beneden vindt u alle campings die geopend zijn in de herfstvakantie. Dit zijn niet alleen campings in het noorden van Frankrijk, maar door het hele land.