Alle foto's

Domaine des Lilas

In het midden van de Auvergne, in het departement Puy de Dôme, tussen de vulkanen en groene heuvels, vind je het landgoed Domaine des Lilas. Een heerlijk kindvriendelijke vakantiedomein van 12 hectare groot in Frankrijk van Nederlandse eigenaren, direct gelegen aan het riviertje de Couze. De rivier stroomt langs het domein, maar niet direct langs de campingplaatsen. Hierdoor is het ook voor jonge gezinnen veilig. In de rivier kan lekker gespeeld worden door klein en groot. Tijdens jullie verblijf op Domaine des Lilas kun je genieten van een heerlijk verwarmd zwembad en peuterbad voor de allerkleinsten. Geen zin om te koken? Schuif heerlijk bij de eigenaren aan. Of bestel een van de heerlijke lokale drankjes op de kaart. Op het domein krijgt ieder kind persoonlijke aandacht, ze zijn geen nummer. Een echte plek waar kinderen kind kunnen zijn, heerlijk spelen en hun gang gaan! Tenslotte is er iedere ochtend kleinschalige animatie, zoals knutselen, helpen met de dieren of een leuk spel.

Kindvriendelijke camping

Op Domaine des Lilas vind je een kindvriendelijke ‘ruim opgezette’ mini camping, stoere safaritenten en 5 chambres d’hôtes. In alle kamers, op het terras en sommige delen van de camping heb je gratis wifi. De plaatsen zijn niet afgebakend en dat is dan ook gelijk de kracht van Domaine des Lilas! De camping is autovrij en kinderen spelen hier, op het grote open kampeerterrein, veel samen en onderling heerst een fijne sfeer. Je bent welkom met een tent, vouwwagen, caravan of camper. Je vindt op het terrein de twee hele mooie en comfortabele zambezi safaritenten voor 4 personen, de Kibo safaritenten of Woody safaritenten voor 5 personen. Op de kindvriendelijke camping zal je genieten van alles wat Domaine des Lilas en zijn directe omgeving te bieden heeft; een gezellig dorp, de natuur en natuurlijk de langsstromende rivier de Couze, deze is zeer geschikt voor kinderen om te ravotten en pootje te baden. Midden op het terrein bevindt zich een speeltuin met schaduwdoeken voor de kinderen. Zo heb je perfect zicht op de kinderen terwijl je lekker relaxt voor je tent of caravan. Verder is er nog een tweede speeltuin met airtrampoline, kabelbaan en jeu de boule terrein elders op het terrein. Iedere morgen staan we klaar met een leuke activiteit : knutselen, speurtochten, spelletjes, etc.

Boerderijdieren en shetland pony’s

Kippen, geiten, konijnen, kalkoenen, enzovoort. Ze staan iedere ochtend te trappelen om eten en een knuffel. Kom je helpen? Naast het hebben van een camping en en chambres d’hôtes, hebben we ook een shetlandfokkerij Elevage de Lembron. Yvanka fokt sinds 3 jaar shetlanders. De shetlanders willen niets liever dan vertroeteld worden. Meerdere keren per week kan er pony gereden worden en borstelen mag altijd! Het is een echte kinderboerderij!

In de omgeving van het domein

Domaine des Lilas ligt in Saint-Germain-Lembron. Een dorp midden in de Auvergne, in het departement de Puy de Dôme. De departementen Haute-Loire en Cantal liggen op 10 minuten. Dit gebied kenmerkt zich door het vele groen, de rivieren en de vulkanen. In de omgeving van Saint-Germain-Lembron is van alles te beleven en te ontdekken. Saint-Germain-Lembron is een dorp, waar het hele jaar van alles te doen is. Winkeltjes, de bakker, restaurants, alles ligt hier op loopafstand.

Overige information van deze accommodatie

We hebben de beste opties voor Domaine des Lilas voor je op een rij gezet:

Domaine des Lilas
Frankrijk Auvergne-Rhône-Alpes Puy-de-Dôme Saint-Germain-Lembron

37 Route d’Issoire, 63730 Saint-Germain-Lembron

Engels, Frans, Nederlands

Contactformulier

Blurred map of Europe