Pal aan de oever van de bekende rivier Ardèche – vlak bij de beroemde Pont d’Arc – ligt RCN la Bastide en Ardèche.

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 240
Huuraccommodaties: 42
Kampeerterrein: 8 ha

La Bastide en Ardèche

Pal aan de oever van de bekende rivier Ardèche – vlak bij de beroemde Pont d’Arc – ligt RCN la Bastide en Ardèche. De camping in Sampzon is omgeven door rivieren, kastelen, verscholen grotten, rotspartijen en gezellige dorpjes. Het gebied is bij uitstek geschikt voor een actieve gezinsvakantie. Het vakantiepark stond al twee keer in de top 10 van beste kindercampings in Europa!

Ligging en omgeving

RCN La Bastide en Ardèche biedt verschillende wandel- en fietstochten langs indrukwekkende rotsformaties en bijzondere grotten.  Nog geen 12 kilometer van de camping bevindt zich de beroemde, van kalkzandsteen gevormde, triomfboog Pont d’Arc, die vanaf de camping ook over het water te bereiken is. Karakteristiek zijn de Franse dorpjes, het warme klimaat, het unieke zandstrand aan de rivier en de druipsteengrotten, zoals de Aven d’Orgnac.

Faciliteiten

Er is een verwarmd zwembad op de camping met 3 spetterende glijbanen en een kinderbad. Verder zijn er jeu-de-boulesbanen, tafeltennistafels, voet- en volleybalvelden, een poolbiljart, speeltoestellen, buitenfitness, fietsverhuur en een leuk Nederlandssprekend recreatieteam.

Kamperen

Liefhebbers van de Franse natuur zitten bij RCN la Bastide en Ardèche goed. Een paar  kampeerplekken zijn gelegen direct aan de rivier de Ardèche, om uren naar te zitten turen. Vanuit de tent of caravan is het ’s avonds genieten van de krekelconcerten en het gekabbel van de rivier op de achtergrond.

Accommodatie

RCN La Bastide en Ardèche verhuurt verschillende typen stacaravans voor gezelschappen van vier tot zes personen. Van eenvoudig en comfortabel tot royaal en uitgebreid. Er zijn moderne stacaravans met veranda.

Eten en drinken

Er is een gezellig restaurant op de camping met een heerlijke (Franse) menukaart. Daarnaast is er een leuke bar met zonnig terras, een snackbar voor de vlugge(re) maaltijd en zijn er gasbarbecues en koelkasten te huur, om op de eigen kampeerplek zelf lekker te kokkerellen.

Laagseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €18 €45 €58 per dag
Extra persoon €3 €7 €8 per dag
Huisdier €5,50 €5,50 €5,50 per dag
Mobil home 4 pers. €41 €80 €160 per dag
Mobil home 6 pers. €62 €89 €179 per dag
Huisdier verhuur €8 €8 €8 per dag

RCN la Bastide en Ardèche

Frankrijk Rhône-Alpes Ardèche Sampzon

1, Route d’Ales D111, Ruoms, 07120 Sampzon

+31850400700
Duits, Engels, Frans, Nederlands
begin april - eind september

Laat een recensie achter

Hierbij verklaar ik dat mijn recensie gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.