Van Anduze naar Saint-Jean-du-Gard

Wanneer u bij het plaatsje Anduze op vakantie bent op camping Le Castel Rose is het leuk om verschillende activiteiten te ondernemen. En laat dit nu net een het dorpje zijn waar vandaan een echte stoomtrein vertrekt. Het stoomtreintje brengt u langs verschillende plaatsen en bezienswaardigheden met als eindbestemming Saint-Jean-du-Gard. Saint-Jean-du-Gard is een gezellig dorpje waar u lekker kunt borrelen, eten en winkelen. De reistijd van Anduze naar Saint-Jean-du-Gard is ongeveer 40 minuten over. In deze 40 minuten hoeft u zich zeker niet te vervelen. De stoomtrein rijdt dwars door de Cevennen. Geniet van de natuur, maak mooie foto’s en kijk uw ogen uit! Een prachtige rit voor jong en oud.

Een tussenstop bij La Bambouseraie

De route die het stoomtreintje rijdt heeft één tussenstop. Namelijk het bamboebos “La Bambouseraie”. Na een ritje van zo’n tien minuten stopt het treintje bij het bos. Dit bamboebos bestaat al sinds 1856 en er groeien zo’n 100 verschillende bamboesoorten. Het park is ongeveer 15 hectare groot. Om alles goed te bekijken heeft u 1,5 tot 2 uur nodig. Het station waar het treintje stopt ligt direct naast het park. U loopt direct het bamboebos in. Hier is gelegenheid om lekker te picknicken of even een drinkpauze te houden. Dat is een aanrader, want het kan erg warm worden in de zomer.

De eindbestemming Saint-Jean-du-Gard

Vanaf La Bambouseraie gaat het treintje door naar het eindstation in Saint-Jean-du-Gard. Dit dorpje is typisch Frans en ligt in een prachtige omgeving. Het dorp stelt op een paar winkeltjes, barretjes en restaurantjes niet heel veel voor. Maar het is zeker gezellig om doorheen te lopen. Om de twee uur vertrek het stoomtreintje richting Anduze. De rit duurt in totaal ongeveer 40 minuten.

Praktische informatie

Om een ritje te maken met het stoomtreintje moet u natuurlijk op de hoogte zijn van de juiste informatie. De vertrek- en aankomsttijden verschillen in het hoog- en laagseizoen. De prijzen zijn altijd hetzelfde. Een tip: trek geen witte kleding aan, want u stapt helemaal onder het roet uit het treintje

Retour

  • Volwassenen €16,00
  • Kinderen (4 – 12 jaar) €11,00
  • Hond € 3,00

Enkeltje

  • Volwassenen € 12,00
  • Kinderen (4-12 jaar) € 9,00
  • Hond € 3,00

Meer info: www.trainavapeur.com/