Algemene gegevens

Huuraccommodaties: 4
Kampeerterrein: 4 ha

Camping La Vieille Ecole

Camping La Vieille Ecole in Zuidwest-Frankrijk  is een bijzondere camping van Nederlandse eigenaren met tenten in de middeleeuwse stijl en de luxe van vandaag op de grens met de Dordogne in de Lot-et-Garonne. La Vieille Ecole ligt te midden van gezellige Bastide dorpjes in een aantrekkelijke wandel -en fietsomgeving. In de tenten is ruimte genoeg voor een extra bed, maar mocht je een groot gezin hebben of de buurkinderen meenemen dan hebben we zelfs nog een grote bijzettent waar we nog eens 2 bedden in kunnen plaatsen. Op het terrein van La Vieille Ecole staan mooie grote tenten die lekker luxueus zijn uitgevoerd met een houten vloer, vier comfortabele slaapplaatsen, een eethoek, een kledingkast, een keukenunit met alle benodigdheden voor 4 personen, een koelkast en elektriciteit. Voor de tent staan lekkere stoelen. Wanneer je aankomt hebben zijn de bedden opgemaakt. U hoeft alleen maar een handdoek en een theedoek mee te nemen, die trouwens ook nog bij ons kunnen worden gehuurd. Bovendien bij ons kun je niet alleen erg luxe kamperen maar het is tevens kleinschalig en erg kindvriendelijk! Vanuit de tent heb je altijd zicht op het zwembad en kan er een oogje in het zeil worden gehouden zonder de stoel uit te hoeven. Wij hebben een mooi sanitairgebouw; helemaal verbouwd. Alle tenten op het terrein van La Vieille Ecole beschikken over een eigen afsluitbare unit met een heel grote familiedouche, een toilet, een wasbak en ruimte genoeg om je lekker aan te kleden. Geen gesleep met wc rollen en toiletbenodigdheden. Gewoon alles laten liggen tot de volgende wasbeurt. In het sanitairgebouw staan ook een wasmachine, een strijkplank ,een strijkijzer en een magnetron. Op verzoek bieden wij elke ochtend een mand met vers brood, hartig en zoet beleg, jus d’orange, eitjes en wat fruit. Vind je zelfs dit nog te veel werk dan kan er ook bij ons in huis worden ontbeten,  hoef je helemaal niets te doen.

Glamping in de Lot-et-Garonne

Het terrein van Vieille Ecole bevindt zich in het kleine plaatsje Bourgougnague in de Lot-et-Garonne op de grens van de Dordogne. Het landschap hier is glooiend met in de zomer veel velden vol zonnebloemen. De Lot-et-Garonne is eigenlijk een vergeten stukje Frankrijk, nog niet ontdekt door het massatoerisme terwijl er toch veel te ontdekken valt, zoals de steden Bordeaux en Saint-Emilion, de oceaan, veel wijn-en boomgaarden, sfeervolle bastide dorpen, prachtige wandel-en fietsgebieden en veel water voor de watersport. Dus eigenlijk teveel om op te noemen. De dorpjes om ons heen zijn nog mooie authentieke dorpen als Eymet, Monflaiquin, Monpazier en Villereal. In de zomer worden veel kleinschalige boerenmarkten gehouden maar ook een groot middeleeuws feest wordt ieder jaar in deze dorpen georganiseerd. Honderden figuranten lopen er rond in middeleeuwse kledij terwijl ook het feestterrein is veranderd in een dorpsplein uit de Middeleeuwen. Veel handwerklieden maken producten zoals ze in die tijd werden gemaakt en deze worden in de kramen verkocht. Elke week is er wel ergens een avondmarkt met daarbij muziek en de gelegenheid om buiten aan lange tafels te eten met veel producten uit de streek.

Bekijk de prijzen van Glamping La Vieille Ecole bij een van onze partners:

Glamping La Vieille Ecole

Frankrijk Aquitaine Lot-et-Garonne Bourgougnague

Le Rigaude, 47410 Bourgougnague

+33 (0)5 53 64 60 35
Engels, Frans, Nederlands
juni - september

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.