Ontdek Zuidwest-Frankrijk

Zuidwest Frankrijk biedt alles voor een onvergetelijke vakantie: prachtige natuur, adembenemende uitzichten, gezellige dorpjes en lekker eten. Ga jij kamperen in Zuidwest Frankrijk? Lees dan snel verder voor zeven hoogtepunten die je niet mag missen!

Tip 1: Dune du Pilat

Deze kolossale zandduinen in de gemeente La Teste-de-Buch in de Aquitaine zijn de hoogste in Europa. De zandheuvels zijn 110 meter hoog, 3 kilometer lang en 500 meter breed. Beklim de duinen voor een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en uitgestrekte dennenbossen van de Landes. Daarnaast kan je hier parapenten, zonnebaden en zwemmen. In de omgeving vind je diverse vogels en bijzondere fauna. De duinen zijn vrij toegankelijk. Wanneer je met de auto komt betaal je wel voor een parkeerplek, waarvan de opbrengst wordt besteed aan het onderhoud van de natuur in het gebied.

Bekijk alle campings

Tip 2: Biarritz

Deze badplaats aan de Atlantische kust heeft een van de meest aantrekkelijke zandstranden in Frankrijk. Deze plaats is erg populair onder surfers, die vanuit de hele wereld hierheen reizen. In de stad vind je het 100 jaar oude Casino Barrière en kan je heerlijk shoppen. Het chocolade museum Planète Musée du Chocolat is zeker een bezoekje waard. Trakteer jezelf aan het einde van de dag op een lekker wijntje en bekijk hoe surfers de golven bedwingen.

Bekijk alle campings

Tip 3: Markten in Toulouse

Breng een bezoek aan de fantastische markten in Toulouse en proef het lokale saucisse de Toulouse. Dit worstje herken je aan zijn lange en gekrulde vorm en is hét ingrediënt van veel lokale gerechten. Toulouse telt twee grote markten. Les Halles Victor Hugo (Place Victor Hugo: geopend tussen 8:00 uur en 17:00 uur) en Marché des Carmes (Place des Carmes: geopend dinsdag t/m zondag tussen 7:00 uur en 13:00 uur).

Bekijk alle campings

Tip 4: Grotte de Niaux

Grotte de Niaux in het noorden van de Pyreneeën is een van de meest beroemde prehistorische grotten in Europa. De grot ligt in de Arièrge in het voorgebergte van de Pyreneeën. Tijdens een rondleiding kan je meer dan 100 prehistorische rotsschilderingen bewonderen. Deze zijn meer dan 12.000 jaar geleden met rood en zwart pigment op de rotswand getekend door holbewoners. Binnenin de grot is het vochtig en heerst een constante temperatuur van 12 graden. We raden je aan om de rondleiding vooraf te reserveren.

Bekijk alle campings

Tip 5: Saint-Jean-Pied-de-Port

Saint-Jean-Pied-de-Port is een schilderachtig vestigingsstadje met smalle straatjes, karakteristieke huizen en een kerk uit de 14de eeuw. De bovenstad is ommuurd met muren en poorten uit de 16de eeuw en een citadel. De stad vormt al eeuwen een tussenstop voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. Door de stad loopt het riviertje de Nivre en vanuit de stad kan je direct een pasweg nemen die over de Pyreneeën naar Roncesvalles gaat.

Bekijk alle campings

Tip 6: Cirque de Gavarnie

Victor Hugo beschreef het door UNESCO tot Werelderfgoed bekroonde keteldal Cirque de Gavarnie als “het Colosseum van de natuur”, refererend aan de enorme grootte en hoefijzer vorm, waardoor het op een amfitheater lijkt. Vanuit het dal kan je prachtige bergpassen rijden, wandelingen maken of breng een bezoek aan de indrukwekkende Gavarnie waterval, die met zijn 422 meter de tweede hoogste waterval van Europa is.

Bekijk alle campings

Tip 7: Château de Cassaigne

Château de Cassaigne, gebouwd in 1247, is het voormalige verblijf van de Bischoppen van Condom. Dit prachtige kasteel is een must-see voor iedereen die van historisch erfgoed houdt. Volg een informatieve rondleiding, proef wijn en armagnac of koop verschillende streekproducten in het bijbehorende winkeltje. Het Château is open voor bezoek tussen 9:00 uur – 12:00 en 14:00 uur -18:00 uur en entree kost 3,50 euro.

Bekijk alle campings