Welkom in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk bestaat uit de departementen Pas-de-Calais, Nord, Somme, Oise en Aisne. Je vindt in het gebied leuke steden, brede stranden, imposante kliffen, prachtige kustlijn en bruisende badplaatsen. Het noorden van Frankrijk is ideaal voor een vakantie dichtbij huis.

Bekijk alle campings

Vakantie in Noord Frankrijk

Vakantie op een camping in Noord-Frankrijk is lekker dichtbij! Op nog geen twee uur rijden ben je al met vakantie in Noord-Frankrijk en kun je genieten van de Noord-Franse kust (Noordwest-Frankrijk: Nord-Pas-de-Calais, Picardië, Normandië) of de Champage en Alsace-Lotharingen streek (Noordoost-Frankrijk: Champagne-Ardenne, Alsace, Lorraine). Net als de rest van Frankrijk is Noord-Frankrijk zeer de moeite waard! Ervaar de natuur en weidse uitzichten van Frans-Vlaanderen, het regionale natuurgebied Avesnois en de 7 Valleien. Of verken de vroegere mijnstreek, die nu beschermd is door Unesco.

Camping Noord-Frankrijk kust

Een camping aan de kust van Noord-Frankrijk is de perfecte uitvalsbasis om de brede stranden, imposante kliffen, ongerepte kusten, prachtige duinen en bruisende badplaatsen te ontdekken. De Noord-Franse kust begint boven Duinkerken, en eindigt bij Mers-les-Bains. Langs de kust vind je een diversiteit aan stranden en schilderachtige dorpjes.

Kleine camping Noord-Frankrijk

Wil je genieten van rust, ruimte en natuur? Kies dan voor een kleine camping in Noord-Frankrijk. Op een kleine camping in Noord-Frankrijk ben je verzekerd van een rustige vakantie. Een kleine camping is de perfecte uitvalsbasis om de natuur, kustlijn en dorpjes van Noord-Frankrijk te ontdekken.

Cultuur in Noord-Frankrijk

In het heuvelachtige noorden van Frankrijk kom je ongerepte bossen en uitgestrekte weilanden tegen met weidse uitzichten. Langs de kust liggen de campings bij mondaine badplaatsen (Le Touquet-Paris-Plage) met mooie zandstranden (Baie de Somme) en de wilde kustlijn van de Opaalkust. De natuur in het noorden leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen en fietstochten en in sommige gebieden kan je prima klimmen en zelfs skiën in de Vogezen. Op veel campings in Noord-Frankrijk kan je fietsen huren. In de aanwezige rivieren en meren kan je vissen en kanoën, vraag ernaar op de camping. Voor cultuur bezoek je kerstmarkten in de Alsace, kastelen, abdijen, musea en historische plaatsen. Bekende streekproducten uit Noord-Frankrijk zijn natuurlijk Champagne, Elzasser wijn, quiche en Ardenner ham.

Bekijk alle campings