Vakantie in de Cevennen

Kamperen in de Cevennen

Ontdek vanaf de camping de prachtige streek Cevennen (Frans: Cévennes). De Cevennen is een streek en bergketen in het Centraal Massief in Zuid-Frankrijk. De streek beslaat het grootste deel van het departement Lozère en kleinere gedeelten van de Hérault en Gard in de regio Languedoc-Roussillon. Samen met de Causses staan de Cevennen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

In de Cevennen kom je kleine campings van Nederlandse eigenaren tegen soms met zwembad, maar ook de wat grotere campings voor het hele gezin met animatie. Kamperen in de Cevennen staat voornamelijk voor rust, natuur en veel groen in een spectaculair landschap.

Tijdens een vakantie of tussenstop op een camping in de Cevennen is een bezoek aan het natuurpark Parc National des Cévennes zeer de moeite waard. Neem de bekende route de Corniche des Cévennes. In de Cevennen bevinden zich een aantal grotten en bekende geologische (rots) formaties en valleien, zoals de Gorges du Tarn, Cirque de Navacelles in Navacelles, Mont Lozère, Circuit des Vallées Cévenoles, Gorges de la Jonte en Mont Aigoual  (1567m).

De streek Cevennen biedt ieder wat wils, spectaculaire natuur met zeldzame flora en fauna, de rivier de Cèze, onvergetelijke landschappen en canyons, aardige bewoners, typische boerderijen en heerlijk streekproducten en gerechten zoals Rogeret des Cévennes, een kaassoort gemaakt van rauwe geitenmelk of koemelk. Vakantie op een camping in de Cevennen is ideaal voor de liefhebber van natuur, mooie vergezichten en wandelen.

Bekijk alle campings