Campings ideaal voor wandelaars

Ervaar de rust en natuur op een wandelcamping in Frankrijk. Ontdek hier 7 fijne campings voor wandelaars.

Camping in de Lot-et-Garonne

Camping La Parenthèse Les Ormes is een natuurcamping met zwembad en vismeer in een bosrijke vallei in de Lot-et-Garonne. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen en rond de camping zijn 60 wandelingen en wandelpaden toegankelijk.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

Camping voor wandelaars van de GR34

Camping Le Panoramic is een familiecamping met uitzicht over de baai van Douarnenez in Bretagne. De camping ligt op 500 meter van het zandstrand, in een omgeving waar watersportliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Voor wandelaars van de GR34 zijn er gîtes met bagagevervoer.

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

Camping in de Franse Alpen

RCN Belledonne, de mooie camping van Debby en Kars, ligt in een prachtige vallei in de Franse Alpen. Er vertrekken vanuit de camping diverse wandelingen met verschillende hoogteverschillen en afstanden. Kies voor een wandeltocht door de vallei of een uitdagende hike in de bergen.

Camping in de Franse Pyreneeën

Camping Le Malazéou ligt in Ax-Les-Thermes op een paar kilometer van Andorra in de Ariège in de Midi-Pyrénées. De camping is het hele jaar open en in de zomer kun je in de bergen wandelen en in de winter kun je skiën.

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

Rustige camping in Normandië

Camping de la Forêt Jumièges ligt in een bosrijke omgeving vlakbij Rouen in Normandië. De camping is het ideale vertrekpunt om bijvoorbeeld de abdijenroute te starten en Normandië te ontdekken.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, ACSI Eurocampings

Camping in de Vogezen

Camping Domaine du Haut des Bluches in La Bresse is een bergcamping in de Vogezen met directe toegang tot vele wandelingen en sneeuwtochten in de winter in de Lorraine.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping

Camping in de Ardèche

Camping L’Ombrage ligt in de Ardèche tussen Ruoms en Vallon-Pont-d’Arc op 2 kilometer van een rivier. In de buurt zijn tal van prachtige kanotochten te maken en kun je heerlijk wandelen, mountainbiken en meer.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

Lees ook: