Camping Au Soleil d'Oc is een echte groene Franse camping met zwembad en veel groen in het prachtige dal van de rivier de Dordogne in de Corrèze (Limousin).

Algemene gegevens

Staanplaatsen: 70
Huuraccommodaties: 40
Kampeerterrein: 5 ha
Hoogte: 170 m

Camping Au Soleil d’Oc

Camping Au Soleil d’Oc is een echte groene Franse camping in het prachtige dal van de Dordogne in de Corrèze (Limousin). Een deel van de kampeerplaatsen ligt direct aan deze mooie rivier. Naast kampeerplekken vind je hier moderne stacaravans en chalets, en zomers ingerichte tenten. Het sanitair is volledig vernieuwd. De oude Jean is camping Au Soleil d’Oc 40 jaar geleden gestart in de weilanden en de oude notenboomgaard achter de monumentale boerderij. Van een veld met enkele tenten is camping Au Soleil d’Oc uitgegroeid tot een moderne camping met alle comfort, beheerd door de zoons van Jean en Bernadette.

Er zijn een buiten zwembad en een binnenzwembad (met spa! open vanaf de april). De sfeer is ontspannen en gezellig op de camping, het is er niet zo strak geregeld en veel mensen vinden dit heerlijk. Op de camping is animatie en een speeltuin voor de kinderen. Aan services op de camping vindt u onder andere was- en droogmachines, wifi, een campingwinkel (seizoen)met elke dag vers brood, huurfietsen. U kunt proeven van de streekgerechten in het restaurant op de camping.

Kamperen in de Corrèze

Naast de activiteiten op camping Au Soleil d’Oc in het zomerseizoen, is er veel te doen in de omgeving. Met name voor de liefhebbers van natuur en het authentieke Frankrijk is het hier ideaal. Wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, stadjes en dorpjes bezoeken, boodschappen doen op de lokale markt. En natuurlijk kanoën op de rivier de Dordogne. U kunt vertrekken vanaf de camping.

Camping Au Soleil d’Oc ligt in de Vallei van de Dordogne, den omgeving met het UNESCO label. Binnen dit gebied neemt de omgeving van Argentat een bijzondere plek in. Hier verlaat de Dordogne de nauwe dalen van de bovenloop, en wordt het dal breder en meer bewoont. U treft hier een schitterende natuur aan, afgewisseld met weilanden met de bekende rode Limousin-koeien, notenboomgaarden en lieflijke Franse dorpjes en stadjes die volledig opgaan in het landschap doordat ze gebouwd zijn in de lokale steensoorten. Zoals Collonges-la-Rouge bijvoorbeeld, in rode zandsteen.

De camping ligt op fietsafstand van Argentat, via een prachtige landelijk weg met weinig verkeer. In Argentat vindt u winkels, een grote weekmarkt en er zijn in het seizoen verschillende festiviteiten zoals een antiekmarkt, een vlottenrace op de rivier, een pottenbakkersweekend. U vindt hier, kortom, een authentiek Frankrijk met een bevolking die wordt geprezen om zijn vriendelijkheid.

Camping Au Soleil d’Oc

Frankrijk Limousin Corrèze Argentat

Escourbanniers, Monceaux sur Dordogne, 19400 Argentat

+33 (0)5 55 28 84 84
Engels, Frans, Nederlands
half april - begin november

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.