Alle foto's

Camping Le Chêne Gris

Camping Le Chêne Gris in Île-de-France (vlakbij Parijs) is een kindvriendelijke camping met zwembad op 55 km van Parijs en 20 minuten van Disneyland® Paris. De camping waar Nederlands wordt gesproken ligt in de vallei van de Grand Morin te midden van het groene, heuvelachtige landschap van de Briestreek. Op de camping kan iedereen onbezorgd genieten. Voor de kinderen zijn er een overdekte speeltuin en kindvriendelijk lagunebad. De camping is geschikt voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden. Er zijn zwembaden, een speeltuin en een animatieprogramma.

De camping biedt staanplaatsen aan voor wie met de eigen tent of caravan reist, ingerichte tenten met eigen tuinmeubilairen en luxe stacaravans met eigen sanitair. De faciliteiten van camping Le Chêne Gris liggen centraal en bij elkaar. Op de camping zijn een campingwinkel voor de dagelijkse levensmiddelen, een restaurant en pizzeria (afhaalgerechten) aanwezig. De kleintjes kunnen veilig ravotten in het verwarmde water van het ondiepe lagunebad. In dit bad zijn een leuk speeltoestel en een kleine waterval waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Er is ook een dieper, overdekt zwembad, voor als het weer wat minder is. Daarnaast zijn er een jeu de boules veldje en verschillende spelletjes te doen (bijv. tafeltennis).

Op camping Le Chêne Gris wordt veel gedaan aan animatie voor jong en oud. Zo worden er het Camping Kids en Camping Family programma aangeboden. Camping Kids staat voor een geweldig aanbod activiteiten op de camping voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Originele activiteiten onder professionele begeleiding. Camping Family biedt animatie voor het hele gezin. Op Le Chêne Gris wordt nu ook Camping Adventure, Camping For Two en peuteranimatie aangeboden. De peuteranimatie wordt gegeven in het laagseizoen en is onderdeel van de Camping Kids. Camping Adventure zijn outdooractiviteiten. Camping For Two is geschikt voor koppels en dit zijn originele activiteiten geschikt voor koppels.

Na een drukke dag kan je terecht in het knusse restaurant of een drankje drinken op het terras dat uitkijkt over de speeltuin en het lagunebad. Naast het terras van de camping ligt het podium/theater. Hier wordt bijvoorbeeld de mini-disco voor de kleintjes georganiseerd. Ontzettend leuk om de kleintjes te zien dansen tijdens de mini-disco!

Kindvriendelijke camping bij Parijs

Camping Le Chêne Gris is ideaal gelegen voor een bezoek aan Parijs (45 min) en Disneyland® Paris (20 km) of het pretpark Parc Astérix (55 min). Vanaf het station bij de ingang van de camping brengt de trein (kaartjes te koop bij de receptie) je in drie kwartier rechtstreeks naar het Gare de l’Est in het hart van de Franse hoofdstad Parijs. Breng een bezoek aan het spectaculaire Louvre, het Musee d’Orsy, de Eiffeltoren, de Champs Elysées, Montmartre of het Quartier Latin. Bijzonder leuk is bijvoorbeeld een romantische boottocht over de Seine. De plaats Pommeuse bevindt zich in de vallei van de Grand Morin. Charmante historische stadjes als Provins (door de UNESCO benoemd tot werelderfgoed) en Meaux liggen in de omgeving van de camping. Er valt van alles te doen te bezichtigen. De regio Île de France ligt bezaaid met kastelen, tuinen en parken, die stuk voor stuk verwijzen naar de rijke geschiedenis van dit gebied.

In het omringende platteland hebben eeuwenlang opeenvolgende koningen en machthebbers hier hun riante buitenverblijven en paleizen laten bouwen. Op korte afstand van camping Le Chêne Gris vindt je onder andere het beroemde kasteel van Fontainebleau en het 17de eeuwse Château van Vaux-le-Vicomte. Het paleis Château van Vaux-le-Vicomte, met zijn strakke symmetrische tuinen aangelegd door André le Nôtre, was voor Lodewijk XIV aanleiding opdracht te geven tot de bouw en aanleg van Château de Versailles, één van de meest indrukwekkende paleizen van Europa.

Overige information van deze accommodatie

Vacanceselect Camping Le Chêne Gris
Frankrijk Île-de-France Seine-et-Marne Pommeuse

24 Place de la gare de Faremoutiers, 77515 Pommeuse

Engels, Frans, Nederlands
april - oktober

We zijn benieuwd naar jouw ervaring! Schrijf een review.

Door het delen van je review ga je akkoord met onze Richtlijnen en Gebruiksvoorwaarden.

Blurred map of Europe