Algemene gegevens

Staanplaatsen: 35
Huuraccommodaties: 8
Kampeerterrein: 12 ha
Hoogte: 1085 m

Camping Le Prieuré

Camping Le Prieuré in Saint-Martin-d’Entraunes is een zeer kleine, gezellige natuurcamping midden in de bergen in het zuiden van de Provence. Deze rustige camping ligt aan de voet van het natuurpark du Mercantour. Het is een oude boerderij die omgebouwd werd tot restaurant met enkele bungalows en staanplaatsen. Camping Le Prieuré ligt in de bergen en is omgeven door prachtige ongerepte natuur. Op deze camping komt u helemaal tot rust en leeft u op het ritme van de natuur. In de maanden juli en augustus is het restaurant open vanaf 8 uur s morgens voor ontbijt en ’s avonds geopend voor heerlijke gerechten die u ook kunt afhalen. De rest van het jaar is het restaurant geopend op reservatie voor een raclette, tartiflette of een fondu savoyarde op het vuur. Op het terrein vindt u een verwarmd zwembad, een speeltuin, een sportterrein en een ruimte voor gezelschapsspelletjes en bibliotheek.

Wandelen in de Franse Alpen

Camping Le Prieuré is de ideale uitvalbasis voor wandelaars en natuurliefhebbers. De camping ligt aan de voet van het Park National du Mercantour en daar kan men zich naar hartelust uitleven in de natuur. Er zijn prachtige wandelpaden aangelegd zodat men kan genieten van de ongerepte natuur met zijn mysterieuze dennenbossen, steile bergtoppen, bergmeren en glasheldere waterstromen. Sportievelingen kunnen raften, canoying, skiën, langlaufen, bergbeklimmen, via ferrata en kajakken. Tijdens de wintermaanden kan men skiën op skipistes in Valberg (25 min) en in Val Pelens (15 min). Maar men kan ook perfect een uitstapje maken naar de mondaine Côte d’Azur met haar vele levendige en mooie badplaatsen zoals Nice (100 km).

We hebben een aantal opties voor Camping Le Prieuré voor je op een rijtje gezet:

Camping Le Prieuré

Frankrijk Provence Alpes-Maritimes Saint-Martin-d'Entraunes

Route des Blancs, 06470 Saint-Martin-d’Entraunes

+33 (0)4 93 05 54 99
Frans
begin mei - eind september

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.