Camping Les Echaloux

Camping Les Echaloux in Allier is een kleine camping van Nederlandse eigenaren prachtig gelegen bij het prachtige landhuis van de eigenaren vlakbij de rivier de Sioule in de Auvergne. Sinds 2002 wordt het landhuis gebruikt als chambres d’hôtes. Een verblijf op de camping met zwembad is de ultieme combinatie van rust en natuur. Hier kampeert u op het grasveld in de ommuurde boomgaard tussen de noten -en fruitbomen. Het is een kleine camping in de Auvergne met ruime plaatsen voor de liefhebber van rust en schoonheid, maar waar men tegelijkertijd ook kan deelnemen aan allerlei activiteiten in de omgeving als wandelen, waterskiën en kanoën.Verder zijn in de grote schuur de tafeltennistafel, de sjoelbak, het dart-bord, en de pooltafel ook voor u beschikbaar. In het huis is de bibliotheek, waar u heerlijk tot rust kunt komen met een goed boek. Elke ochtend vers brood en ’s avonds kunt u met de andere gasten aanschuiven voor het diner en gebruik maken van de tables d’hôtes. In de zomer eten de gasten aan een lange houtentafel onder de grote kastanjeboom, om onder het genot van een glas wijn de dagelijkse beslommeringen van u af te laten glijden.

Kleine camping in de Auvergne

In de omgeving van camping  Les Echaloux iggen 3 tennisbanen op vier minuten afstand van het huis. Deze zijn bijna altijd beschikbaar. Bij de tennisbaan is een trimbaan uitgezet waar je heerlijk langs de rivier kunt joggen. Op de drie rivieren de Sioule, de Bouble en de Allier kunt u vliegvissen, kanoën (verschillende gradaties) en zwemmen of vogels spotten, die in Nederland zeldzaam of zelfs uitgestorven zijn, zoals; de IJsvogel, de Witte Reiger en de Griel. Wij verzorgen de picknick. De eigenaren hebben uitgebreide wandelkaarten ter beschikking, de routes zijn goed zichtbaar uitgezet. Er is voor ieder wat wils; met hoogteverschil of zonder, bebouwde kom of niet, open veld of bossen, als je iets kunt doen in het departement de Allier is het wandelen!

Er zijn bijna ieder weekend een aantal brocantes in de omgeving. Deze Franse rommelmarktjes zijn ideaal als je iets rommeligs zoekt. Daarnaast liggen in de omgeving kastelen en ruïnes die zijn te bezoeken. Voor de golfers onder ons is er op 8 km afstand een mooie 9-hole golfbaan. Er zijn ook nog twee 18-hole banen, waarvan één, met bosbaan, 15 km richting Gannat ligt. En de ander 20 km richting Vichy. Op drie kwartier afstand is er een klimparadijs waar u vrij door de bomen slingert. Ook hier is er aan de kleintjes gedacht. Verschillende parcourtjes maken het voor iedereen een echt klimavontuur.

Bent u onderweg naar het Zuiden? Les Echaloux ligt 14km van de A71 en is dus een prima plek om uw vakantie te beginnen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten!

Overige information van deze accommodatie

We hebben de beste opties voor Camping Les Echaloux voor je op een rij gezet:

Camping Les Echaloux
Frankrijk Auvergne-Rhône-Alpes Allier Bayet

Les Echaloux, 03500 Bayet

Duits, Engels, Frans, Nederlands
juni - oktober

2 Reviews

Schrijf een review
  1. De sfeer is erg fijn en relaxed

    Fantastische plek om te overnachten. In de avond heerlijke genoten van het 3 gangen diner van Tim en Tanje (table d’hotes). Er is veel liefde besteed aan deze plek en dat is duidelijk terug te zien. De sfeer is erg fijn en relaxed. De kamers zijn erg goed verzorgd en zien er prachtig uit. Ik heb een week lang heerlijk genoten aan de rand van het zwembad. Ik kan iedereen die van rust, gezelligheid en lekker eten houdt aanraden hier te overnachten.

  2. Gewoon een prima bestemming!

    Een prima gelegenheid. Zelf heb ik dit etablissement gebruikt voor een overnachting voor de doorreis richting het zuiden. Kinderen vermaken zich hier prima! Eten is een belevenis op zichzelf. Met zijn allen aan tafel terwijl de vrouw des huizes voor je kookt. Gewoon een prima bestemming!

We zijn benieuwd naar jouw ervaring! Schrijf een review.

Door het delen van je review ga je akkoord met onze Richtlijnen en Gebruiksvoorwaarden.

Blurred map of Europe