Alle foto's

Domaine du Bourg

Domaine du Bourg is een groot groen domaine (voormalige boerderij) met zwembad aan de rand van een dorp en langs de rivier de Loire (UNESCO) met 4 vakantiehuizen, B&B, trekkersherberg, 3 lodge tenten, pipowagen, camping en fietsverhuur. Mooie glooiende omgeving ideaal voor wandel- en fietstochten, vele routes liggen klaar voor u. Op het domaine is een vlak grasland van bijna 1 hectare ingericht als autovrije camping met 25 plaatsen. Onder de bomen of op het open veld, u mag zelf bepalen waar u wilt staan. WIFI is beschikbaar op het gehele veld. Het moderne sanitair is een traditioneel gebouwd vakwerkhuis met warme douches (zonder munten), toiletten, wastafels en afwasplaatsen. Toiletpapier is aanwezig u kunt uw rollen thuis laten. Tevens zijn er een ruimte voor mindervaliden, een urinoir, een baby-badder-hoek en een storttoilet. Elektra (euro-aansluiting) bij de tent is mogelijk, maar voor de echte kampeerders met ‘ouderwetse’ koelelementen staat er een vriezer. Vuile was? Voor een klein bedrag kunt u machinaal een wasje doen. Naast het kampeerterrein is een kampvuur plaats waar u een groot vuur kunt maken mits het niet al te lang droog is geweest.

Ontdek de Bourbonnais

Domaine du Bourg is gelegen in de “Bourbonnais” een historische regio bekend o.a. om de graven van Bourbon en de vele kastelen en forten. De regio is Auvergne-Rhône-Alpes en het departement is Allier. U vindt het domaine aan de rand van het plaatsje Gannay-sur-Loire met aan de ene kant (op loopafstand) de prachtige rivier de Loire (meest natuurlijke rivier van Europa) en aan de andere kant het Canal Lateral met een gezellig haventje met eetcafé en een oude sluis.

Entre Loire et Morvan

Op het terrein vindt u een zwembad, een ecologisch acropark (voor groot en klein), terrasjes in de zon en in de schaduw, picknicktafels, een piste de petanque, een volleybalveld en een gemetselde barbecue. Voor de gasten beheert Domaine du Bourg ook de nieuwe tennisbaan van het dorp, vergeet dus niet uw racket mee te nemen. Zwemmen kunt u natuurlijk ook in de Loire, die op loopafstand ligt. In de hele omgeving zijn er goede vis mogelijkheden (Loire, kanaal, vele meren). Aan de zijde van het domein is de rivier is vlak tot zacht glooiend, de andere zijde van de rivier (brug om de hoek) is heuvelachtig. Deze streek die “entre Loire et Morvan” wordt genoemd kenmerkt zich door de vele heuvels, bossen en meertjes en loopt langzaam over in het nationaal Park Du Morvan.

Vakantie in de Allier in Frankrijk

De mooie en stille omgeving leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. Voor zowel korte als lange tochten liggen routes voor u klaar. Wilt u niet zelf fietsen meenemen dan kunt u die op het domein huren, een aantal fietsen met versnellingen voor u klaar staan. Ook organiseert Domaine du Bourg kajaktochten op de mooie Loire. Op een half uur rijden is een groot pretpark/ dierentuin. Verder zijn er in de omgeving diverse pittoreske stadjes zoals Moulins, Bourbon-Lancy, Decize, Autun en dorpen met vele bezienswaardigheden, historische gebouwen, kastelen, kerken, musea, tuinen etc. Op een half uur rijden ligt de stad Nevers met haar beroemde kathedraal en paleizen. Zeer zeker een bezoek waard zijn Bribracte (een gallische nederzetting), Fôret de Troncais (het oudste eikenbos van Europa), Apremont (één van mooiste dorpen van Frankrijk), Arboretum “Balaine” (de grootste privé botanische tuinen van frankrijk) en het fort van Bourbon L’archambault. Folders, brochures en tips geven de Nederlandse eigenaren u met plezier. Graag tot ziens op het domaine!

Overige information van deze accommodatie

We hebben de beste opties voor Domaine du Bourg voor je op een rij gezet:

Domaine du Bourg
Frankrijk Auvergne-Rhône-Alpes Allier Gannay-sur-Loire

4, chemins des Terriens, 03230 Gannay-sur-Loire

Duits, Engels, Frans, Nederlands

Contactformulier

We zijn benieuwd naar jouw ervaring! Schrijf een review.

Door het delen van je review ga je akkoord met onze Richtlijnen en Gebruiksvoorwaarden.

Blurred map of Europe