Algemene gegevens

Staanplaatsen: 30
Huuraccommodaties: 4
Kampeerterrein: 1,1 ha
Hoogte: 435 m

Welkom bij Pont Du Rouffet

Pont Du Rouffet is een kleine, gemoedelijke camping zonder animatie direct aan een groot meer (410 ha, 17 km lang) in de Cantal in het zuiden van de Auvergne. De Cantal is een dunbevolkt, weinig toeristisch gebied met schitterende natuurgebieden en landschappen. De natuurcamping in Frankrijk ligt aan het eind van een doodlopende weg. Ver van alle drukte en met ’s nachts absolute stilte (behalve de uilen dan) en een heldere sterrenhemel. Elke ochtend vers brood en 2x per week een warme maaltijd of pizza. Daarnaast kun je op de camping verschillende drankjes (bier, wijn en cola) kopen.

Landelijke omgeving

De kleine camping met 30 plaatsen is heel geschikt voor vakantiegangers en gezinnen die een landelijke en gemoedelijke omgeving zoeken, en de rust van het buitenleven. Er is geen animatie, en toch is het hier gezellig!

Uitzicht over het meer

Het natuurkampeerterrein is terrasvormig, vanaf veel plaatsen uitzicht over het meer. Elke plek heeft zowel zon als schaduw door de natuurlijke begroeiing, en een ondergrond van gras. Het terrein is geschikt voor caravans tot 7,5 meter (incl. dissel), campers tot 7 meter en niet zwaarder dan 3500 kg. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen, zwemmen, fietsen, varen, vissen, enz.

Natuurliefhebbers en rustzoekers

Wie voor de rust, stilte en natuur komt, zit hier goed. In het meer kun je heerlijk zwemmen. Je kunt een kano huren om het meer in alle rust te verkennen en onderweg te picknicken of te zwemmen. Talloze wandelroutes zijn uitgestippeld, ook vanaf de camping. Voor de geoefende fietser (met of zonder elektrische ondersteuning) is fietsen een uitdaging. De camping ligt aan de rand van het Parc Régional des Volcans d’Auvergne, een vulkanisch middelgebergte. Rondom het massief zijn veel kastelen en Romaanse kerken te bezoeken. In het middeleeuwse vestingplaatsje Salers is het alsof je in een tekening van Anton Pieck loopt.

We hebben een aantal opties voor Camping Pont Du Rouffet voor je op een rijtje gezet:

Camping Pont Du Rouffet

Frankrijk Auvergne Cantal Saint-Martin-Cantalès

1 Pont Du Rouffet 15140 Saint-Martin-Cantalès

0033 (0)4 71 69 42 76
Duits, Engels, Frans, Nederlands
eind april - half september

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.