Algemene gegevens

Staanplaatsen: 87
Huuraccommodaties: 353
Kampeerterrein: 20 ha

Camping Le Grand Dague

Camping Le Grand Dague is zeer mooi gelegen familiecamping in de Dordogne met zwembad, midden in de natuur, op een deels heuvelachtig terrein met een weids uitzicht over de vallei. De kindvriendelijke camping Le Grand Dague ligt op maar 5 min rijden naar het plaatsje Atur en 10 min van de grotere stad Périgueux. De camping ligt niet ver van A89 snelweg, dit bied een goede uitvalsbasis hebt voor allerlei activiteiten en uitjes. De camping biedt ruime staanplaatsen en verhuurt luxe stacaravans, bungalowtenten en safaritenten. Het sanitair is prima in orde en van alle gemakken voorzien.

Animatie voor de kleintjes

Voor de kleintjes is er op camping Le Grand Dague een spectaculaire overdekte speeltuin (voorzien van zachte vloermaterialen). Zo kunnen de kinderen lekker ravotten in de speeltuin en op de mini stormbaan zonder zich te bezeren. Ook is er een heuse airtrampoline. Voor de (wat) oudere kinderen is er een volwaardig multisportterrein. Op camping Le Grand Dague wordt een compleet animatieprogramma aangeboden: Camping Kids, Camping Family, Campingforyou! en Camping Adventure. Het programma bestaat uit verschillende programma’s, zodat er altijd iets leuks te beleven is voor elke leeftijdscategorie. In het laagseizoen is er ook animatie voor peuters en worden er speciale activiteiten georganiseerd voor koppels.

Uitstekend restaurant en aquapark

Op het grote, prachtig aangelegde terras van camping Le Grand Dague, vermaakt men zich uitstekend bij het restaurant. Vanaf dit terras heb je zicht op het zwembad, de speeltuin en het podium/theater. Voor de echte sportfanaten is er een speciale sportbar waar je alle sportevenementen kunt volgen. Het aquapark van camping Le Grand Dague verdient een speciale vermelding. Een paradijs voor jong en oud met zwembad, lagunebad met echt piratenschip, waterspeeltuin en de spectaculaire Crazy River (wildwaterbaan). Er is gedurende het hele seizoen Nederlandstalige animatie voor het hele gezin.

Familiecamping in de Dordogne

Camping Le Grand Dague is ideaal gelegen om de groene en veelzijdige omgeving te verkennen. De streek waar de camping ligt, de Périgord-Blanc in Dordogne, staat bekend om zijn witte kalkgronden. Een bezoek aan de plaats Périgueux, de hoofdstad van deze streek, is een aanrader vanwege het prachtig middeleeuws karakter. Périgueux heeft een rijke historie waarvan nog veel intact is gebleven. Slenter door de Romeinse straatjes en steegjes en proef de uitmuntende gastronomie. In het centrum is er elke dag de marché des fermiers (boerenmarkt). Bezoek in Périgueux ook de middeleeuwse kathedraal van Saint Front. Saint Front was de man die het christendom in de 3de eeuw naar de regio Aquitaine bracht, meer in het bijzonder: naar de Dordogne.

Heuvelachtig landschap

Rond de stad Périgueux is het landschap heuvelachtig, bedekt met weiden, die door bossen van eiken en kastanjes van elkaar gescheiden worden. Hier stromen de rivieren Beauronne en Vern. In het gebied liggen uitgestrekte wouden van zomereiken, kastanjes en zeedennen. In het westen van de Périgord Blanc ligt tussen de rivieren Dronne en Isle La Blanc een bebost gebied met vele meertjes en poelen. De rivier de Auvézère mondt hier uit in de Isle, La Blanc die de gehele Périgord Blanc doorsnijdt. De rivieren zijn uitermate geschikt voor kanotochten en op de kleine kiezelstrandjes kan je de hele dag doorbrengen en zwemmen.

Sandaya Le Grand Dague

Frankrijk Aquitaine Dordogne Atur

Route du Grand Dague, 24750 Atur

+33 (0)5 53 04 21 01
Engels, Frans, Nederlands

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.