Alle foto's

Camping Moulin Begeot

Camping Mouline Begeot is een kleine camping in de Haute-Saône in de regio Bourgogne-Franche-Comté. Het Plateau des Mille Etangs, dat deels is aangewezen als Natura 2000-gebied, herbergt een bijzonder landschap van bossen, moerassen en veenlagen oftewel tourbières, met zeldzame planten en dieren. In een kleine vallei midden in dit waterrijke gebied staat Moulin Begeot, één van de weinige watermolens die nog bewaard is gebleven uit deze streek. Bij de molen treft u tevens ons kleinschalig ecologisch boerenbedrijf bestaande uit een geitenhouderij en een ezelfokkerij. U kunt bij ons verblijven in een gîte, in één van de gastenkamers of u kunt bij ons komen kamperen.

Bijzondere boerencamping

Onze camping is een bijzondere camping want u bent namelijk te gast op onze boerderij. Dat wil zeggen dat u altijd in de nabijheid bent van onze dieren (geiten, ezels, kippen, pauwen, ganzen, honden, poezen). De combinatie van het boerenbedrijf met het toerisme maakt het voor u als vakantiegast mogelijk om te genieten van de aanwezigheid van de dieren als een extra op uw vakantie. Kinderen, maar ook u zelf kunnen meehelpen met de verzorging van de dieren of jullie kunnen komen kijken bij het melken van de geiten.

Ruime kampeerplaatsen

De kampeerplaatsen liggen rond de centrale weide voor de geiten. Er zijn plaatsen langs de beek, in het bos of achter de wei, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het gehele terrein. De plaatsen zijn ruim van opzet, hebben allemaal een bepaald gedeelte van de dag schaduw en zijn allemaal anders. Een aantal plaatsen zijn ook toegankelijk voor kampeerbusjes en kleine caravans. Op de mooiste plekjes van de camping staan twee compleet ingerichte tenten. Naast de tent is een shelter gebouwd waarin een eenvoudige keuken met een authentiek kookfornuis, gestookt op hout, aanwezig is. De auto’s staan niet tussen de tenten op het kampeerterrein dus er is rust en veiligheid voor mens en dier. ’s Avonds kunt u aanschuiven aan de gezellige gastentafel voor een heerlijke avondmaaltijd gebaseerd op de producten van de boerderij.

Kamperen in de Haute-Saône

Het duizend meren gebied, een plateau aan de voet van de Hoge Vogezen, wordt begrensd door de rivieren de Breuchin en de Ognon. Het is een uniek gebied dat gevormd is in de ijstijden waar het nog vele sporen van draagt zoals de vele morenen, zwerfkeien en gletsjersporen die zijn uitgesleten in de rotsen. Een feeëriek gebied wat gekenmerkt wordt door water, mysterieuze bossen, moerassen, venen en de Tourbières waar veel zeldzame planten en dieren voorkomen.

Ontdek het Plateau des Milles Etangs

Het Plateau des Milles Etangs is een gebied van natuur en rust, onontdekt door het massatoerisme. Ondanks dat dit gebied de schijn heeft volledig van de culturele wereld verwijderd te zijn ligt dit duidelijk begrensde gebied op nog geen uur rijden van enkele grote steden zoals Belfort, Basel (Zwitserland) en Freiburg (Duitsland). Moulin Begeot ligt op slechts zes uur rijden van Utrecht en is een ideale tussenstop op weg naar Zwitserland of Italië. U kunt hier rustig bijkomen aan de rand van het kabbelende beekje onder het genot van een goed glas wijn. De molen is tevens een prima startpunt voor fiets- en wandeltochten zoals de wielerklassieker Ballon d’Alsace met vijf pittige cols en de wandelroute GR5. Enkele bezienswaardigheden in de omgeving zijn de beroemde kapel van Le Corbusier in Ronchamp gelegen op slechts 10 kilometer van Moulin Begeot, de kuuroorden van Luxeuil-les-Bains (28 km) en Plombières-les-Bains (50 km) en de vestingstad Belfort (30 km).

Overige information van deze accommodatie

We hebben de beste opties voor Moulin Begeot voor je op een rij gezet:

Bekijk de vorige prijskolom
Bekijk de volgende prijskolom
Laagseizoen Middenseizoen Peak season Stay
Kampeerplaats per persoon € 6 € 6 € 6 per nacht
Tent € 6 € 6 € 6 per nacht
Bijzettent € 2 € 2 € 2 per nacht
Kampeerbusje/caravan € 6 € 6 € 6 per nacht
Ingerichte tent € 395 € 395 € 395 per week
Gîte € 395 € 395 € 395 per week
Gastenkamer 1 persoon € 40 € 40 € 40 per nacht
Gastenkamer 2 personen € 55 € 55 € 55 per nacht
Gastenkamer 3 personen € 70 € 70 € 70 per nacht
Gastenkamer 4 personen € 80 € 90 € 80 per nacht
Moulin Begeot
Frankrijk Bourgogne-Franche-Comté Haute-Saône Mélisey

11 Les Granges Baverey, 70270 Melisey

Duits, Engels, Frans, Nederlands
april - september

Contactformulier

We zijn benieuwd naar jouw ervaring! Schrijf een review.

Door het delen van je review ga je akkoord met onze Richtlijnen en Gebruiksvoorwaarden.

Blurred map of Europe