Welkom in de Haute-Savoie

De campings in de Haute-Savoie bevinden zich altijd in de buurt van de groene omgeving en het heuvelachtige landschap. De hoogste berg van Frankrijk, de Mont Blanc, ligt bijvoorbeeld in dit departement. Voor avontuurlijke kampeerders is de Haute-Savoie de ideale bestemming om de bergen in te gaan voor uinieke wandeltochten. De Haute-Savoie wordt begrensd door de departementen Ain en Savoie, alsook door de populaire vakantielanden Zwitserland en Italië.

Vakantie in de Haute-Savoie

Er is geen betere manier om te genieten van het buitenleven in de Franse Alpen dan kamperen op een camping in de Haute-Savoie. In de Haute-Savoie vind je een ruime keuze aan familiecampings, boerderijcampings of meer afgelegen kleine campings in de natuur. De campings in de Haute-Savoie bieden een variëteit aan accommodaties, zoals kamperplaatsen, caravans, mobile homes met privé sanitair, chalets en safaritenten. In de zomer en zelfs in de winter kun je verblijven op een camping in de Haute-Savoie.

Ontdek de Meren in Haute-Savoie

Het Meer van Genève (Lac Léman), het grootste meer van West-Europa. Het Meer van Genève ligt deels in Frankrijk en deels in Zwitserland. Het Meer van Annecy is misschien wel het meest bekende van de vier grote meren in Frankrijk. Het Meer van Annecy wordt vaak omschreven als het meest pure meer van Frankrijk. Het Meer van Annecy met het kristalheldere water wordt omringd door de prachtige bergen (Alpen). Het Meer van Bourget is het grootste natuurlijke meer van Frankrijk. Hieraan ligt de belangrijkste nederzettingen Aix-les-Bains. Het Meer van Aiguebelette is het kleinste meer van de vier. Het meer is een wonderbaarlijk goed bewaard geheim, verborgen door kleine bergen ten westen van Chambéry. Het is de minst toeristische van de andere grote meren.

Avontuurlijke activiteiten in de Haute-Savoie

De Haute-Savoie biedt een scala aan avontuurlijk activiteiten, zoals parapente, via ferrata, canoying, mountainbiken, fietsen en wintersporten. De Alpen van Haute Savoie zijn een onverslaanbare avontuurlijke speeltuin, dus kom en ontdek alle beschikbare activiteiten.