Welkom in de Puy-de-Dôme

Puy-de-Dôme is een van de vier departementen van de Auvergne. De andere departementen zijn Allier, Cantal en Haute-Loire. In centraal Auvergne ligt het departement Puy-de-Dôme, vernoemd naar de gedoofde vulkaan die boven Clermont-Ferrand uittorent. Vanaf de top kun je genieten van een prachtig uitzicht! De stad Clermont Ferrand telt ongeveer 140.000 inwoners en is gelegen in de vruchtbare Limagne. Veel huizen zijn gebouwd met donker lavasteen wat de stad de bijnaam ‘ville noir’ heeft gegeven. De vulkanen van de Auvergne zijn nog relatief jong en levendig. Hun bombastische oorsprong heeft hen een zeldzame biodiversiteit meegegeven.

Vakantie in de Puy-de-Dôme

Kamperen in de Puy-de-Dôme

De Puy-de-Dôme is een prachtig groen departement in de Auvergne. De Puy-de-Dôme is een grote lavakoepel en een van de groenste vulkanen in het Centraal Massief, het centraal gelegen gedeelte in het zuiden van Frankrijk. De vulkaan is 1464 meter hoog. De Puy-de-Dôme wordt als uitgedoofd beschouwd, want de vulkaan is sinds 5760 jaar voor Christus niet meer actief geweest. De vulkaanketen in de Auvergne bestaat uit maar liefst 80 vulkanen.

Op avontuur in de Puy-de-Dôme

Liefhebbers van grote wandelingen of fietstochten kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn honderden kilometers aan tochten uitgezet. In de Puy-de-Dôme is alleen maar zuivere lucht en de streek heeft overweldigende landschappen en vergezichten. Een vakantie in dit gebied is puur genieten als je een echte avontuur- en natuurliefhebber bent. Lekker met de kinderen erop uit voor een grote wandeling en ontdek de prachtige veelzijdige natuur. De Puy-de-Dôme is indrukwekkend vanwege de mooie landschappen, de omgeving, natuurgebieden, rivieren en de ronde vulkanen van de Chaîne des Puys. Dit is het departement waar het groene toerisme echt betekenis krijgt. Heel veel campings liggen dichtbij een natuurgebied in de buurt, waardoor het gemakkelijk is om vanaf de camping op avontuur te gaan in een van deze natuurgebieden.

Actief in de Puy-de-Dôme

Naast wandel- en fietstochten is er natuurlijk meer te doen in dit veelzijdige departement in de Auvergne. Tijdens ieder seizoen zijn er een breed scala aan activiteiten mogelijk. Campings organiseren activiteiten vanaf het eigen terrein, maar er zijn ook een aantal organisaties die leuke activiteiten organiseren. Denk aan tochten te paard, kanovaren en ballonvaren. Als je in de Puy-de-Dôme op vakantie bent moet je ook zeker een aantal steden bezocht hebben. Een aantal unieke plaatsen zijn: Montpeyroux, Usson en Saint-Floret. Deze steden zijn absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen. Voor de wekelijkse marktjes met streekproducten zijn daar ook te vinden.