Lange zandstranden en natuur

Kamperen op een camping in de Aquitaine is een leuke manier om deze veelzijdige campingregio in Frankrijk te verkennen. Ontdek vanaf bijvoorbeeld een familiecamping met zwembad wat dit mooie gebied aan de Atlantische kust te bieden heeft.Er zijn bergen en wijngaarden, lange zandstranden, historische steden, pittoreske dorpjes en fraaie bastides. Ook kan je hier kastelen en bossen bezoeken, zoals het forêt des Landes. Daarnaast kan je de heerlijke wijnen uit de bordeaux proberen, of gaan surfen bij Biarritz. Ook de Dordogne of de Périgord zijn populaire gebieden in de Aquitaine.

Toon alle campings in de Aquitaine

Bekijk ook: populaire Franse regio’s

Bestemmingen in de Aquitaine

Dordogne

Geniet tijdens het kamperen in de Dordogne van de Périgord, prachtige landschappen, rivieren, klimmen, wandelen, kanoën op de rivier de Dordogne en het lekkere eten.

Gironde

Geniet tijdens het kamperen in de Gironde van de Atlantische kust, Dune du Pylat, de Bordeaux streek, prachtige landschappen, rivieren, wandelen, zwemmen, lekker eten en fraaie Franse badplaatsen.

Landes

Geniet tijdens het kamperen in Landes van watersporten, surfen (Biarritz en Mimizan), de Atlantische kust, zandstranden, golfen, hardlopen, wandelen, fietsen bossen en fraaie Franse badplaatsen.

Lot-et-Garonne

Geniet tijdens het kamperen in de Lot-et-Garonne van groene landschappen, wijnkastelen, wijngaarden, gastronomie, golfen, geschiedenis en fraaie Franse burchten en dorpjes.

Pyrénées-Atlantiques

Geniet tijdens het kamperen in de Pyrénées-Atlantiques van een actieve vakantie, spectaculaire berglandschappen in de Franse Pyreneeën, de Atlantische kust, mountainbiken, bergwandelingen, zwemmen en de mooiste Franse bergdorpjes.

Dune du Pilat

De Dune du Pyla is de allerhoogste duin van Europa. Deze grote zandduin is een van de meest bezochte toeristische attracties in het zuidwesten van Frankrijk. Vanaf Dune de Pilat heb je schitterend uitzicht over de hele baai Bassin d’Arcachon.

Vakantie in de Aquitaine

Ontdek de Aquitaine

De Aquitaine heeft een prachtige binnenland en kilometers lange zandstranden. Langs de Atlantische kust liggen veel grote en kleine campings aan zee en bij de mondaine badplaatsen zoals Biarritz, Archacon en Saint-Jean-de-Luz. Beroemd is de Côte d’Argent met geweldige golfen voor golfsurfers op de Atlantische Oceaan. Het binnenland van de Aquitaine is vooral bekend door de Dordogne en Périgord. Er zijn in de Aquitaine prachtige charme campings aan zee, met zwembad, kindvriendelijk en kleinschalig. Het zachte oceaanklimaat is goed voor 2.200 zonne-uren per jaar en is daarmee vergelijkbaar met de Middellandse Zee. In de regio liggen dan ook campings van onder meer Nederlandse eigenaren.

De regio Aquitaine bestaat uit vijf departementen: de Dordogne, Gironde, Landes, Lot-et-Garonne en Pyrénées-Atlantique. De populaire vakantiebestemming Dordogne dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier die hier stroomt en heette vroeger Périgord. De omgeving van de Dordogne is rijk aan historie en biedt rond de 1000 prachtige kastelen en mooie middeleeuwse plaatsjes en grotten. De Dordogne heeft veel verschillende landschappen, van donkere bossen tot uitgestrekte wijnvelden maar ook prehistorische grotten bij Villars. Vakantie op een camping met zwembad van een Nederlandse eigenaar in de Dordogne is erg populair.

Het departement Gironde is het grootste departement van Frankrijk en is ruim 10.000 km2 groot. De Gironde heeft als hoofdstad de belangrijke stad Bordeaux, de op vier na grootste stad van Frankrijk. Een populaire bezienswaardigheid in Bordeaux is onder andere het Grand Théâtre, gelegen aan de Place de la Comédie maar de stad biedt ook verschillende musea. De wijndruiven die groeien op velden aan de rivier de Gironde zijn wereldberoemd. Arcachon is een chique badplaats wat sinds de 19e eeuw al een geliefde badplaats is van de Europese aristocratie. Hier vindt u prachtige kleine campings aan zee en in het binnenland.

Het departement Pyrénées-Atlantique ligt bij de Spaanse grens en biedt twee zeer verschillende gebieden: het Franse Baskenland en de Béarn. Het Franse Baskenland is een gebied met glooiende heuvels en rood-wit geschilderde huizen op het platteland. Leuke plaatsen om te bezoeken zijn de chique badplaatsen Biarritz en Saint-Jean-de-Luz. Bayonne is de hoofdstad van Baskenland en ligt even landinwaarts, hier kunt u heerlijke chocolade kopen. De Béarn-streek heeft als hoofdstad en departementshoofdstad Pau waar het prachtige kasteel van Hendrik de IV te zien is.

De Aquitiane leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. Je kan geweldig surfen bij Biarritz en Lacanau, maar ook kanovaren op de Dordogne, de Vézère of de Lot is goed mogelijk. Langs de Atlantische kust en door de enorme dennenbossen kan je ook heerlijke fietstochten maken of lekker door de natuur wandelen.

In de Aquitaine kan je ook genieten van de heerlijke gastronomie. Dit is de regio waar de beroemde bordeauxwijnen vandaan komen zoals uit de streken Médoc, Sauternes, Grave en Saint-Emilion. Ook in het departement Dordogne worden lekkere wijnen gemaakt. En als je van een glaasje Cognac wil genieten, waar kan dat beter dan in de streek waar het gemaakt wordt.

Groen landschap en prachtige westkust

Rondom de campings in het achterland en langs de kust vindt u schitterende natuurcampings. Aquitaine is de regio met het grootste bos van Europa. Het gunstige klimaat heeft gezorgd voor bijzondere flora en fauna. Bij de plaats Dax vindt u bijvoorbeeld hete bronnen en modderbaden. Langs de kust liggen uitgestrekte zandstranden en mooie duinen, en zelfs de hoogste duin van Europa bij Pilat ‘Dune du Pilat’. De Aquitaine kent bovendien twee natuurparken Périgor-Limousin en Landes de Gascogne.

Ten zuiden van Gironde ligt Landes, wat over meer dan 100 km zandstrand beschikt. Het enorme woud van de Landes biedt mogelijkheden om heerlijk de natuur in te gaan in de omgeving van uw vakantiehuis in Landes (Aquitaine). De hoofdstad van Landes is Mont-de-Marsan, een mooie oude stad. Ook het kuuroord Dax ligt in dit departement en bij Mimizan kunt u uitstekend surfen.