Algemene gegevens

Staanplaatsen: 110
Huuraccommodaties: 38
Kampeerterrein: 6.5 ha
Hoogte: 900 m

Camping La Chanterelle

Camping La Chanterelle is een groene camping in de Haute-Loire gelegen aan het meer van Champagnac in de Auvergne in Het Regionaal Natuurpark Livradois-Forez. Tussen Clermont-Ferrand en Le Puy-en-Velay bent u op de ideale locatie voor om de prachtige regio te ontdekken. Camping La Chanterelle ligt aan de rand van een meer en op 500m van Champagnac-le-Vieux.

Grote keuze aan buitenactiviteiten

Camping La Chanterelle in de Auvergne-Rhône-Alpes biedt door zijn geografische ligging een grote keuze aan buitenactiviteiten in de natuur. Afhankelijk van het seizoen kunt u zwemmen in het meer (bewaking van het zwemmen in juli en augustus), vissen van April tot oktober, wandelen, tochten te paard, mountainbiken, paddenstoelen plukken, het plukken van wilde vruchten, enz.

Raften op de rivier de Allier

Door de nabijheid van de rivier Allier kunt u diverse watersporten beoefenen, zoals rafting. Voor de meer avontuurlijke vakantieganger is er ponting (slinger sprong) en accrobranche (Trail avontuur in het bos). Verder kunt u een middag op de boerderij, genieten van biologische producten, en de boerderijdieren. Proef de verschillende Occitaanse gerechten, zoals de l’aligot, de truffade, een potée. Ontdek de lokale ambachtslui en hun natuurlijke producten, zoals saffraan, honing, jam, geitenkaas, evenals de grote verscheidenheid aan kazen van Auvergne (saint nectaire, blauw, fourme, cantal, gaperon, enz).

Authentieke dorpen

Bezoek de authentieke dorpen, zoals Blesle, Lavaudieu, Arlempdes, Chaise Dieu, Brioude, molens en kastelen, zoals Domeyrat of Polignac, Lafayette en Murol. Ontdek ook het prachtige landschap van de Gorges van de Allier. De monumenten De Puy en Velay. In de buurt vind je Vulcania en de stad Clermont-Ferrand. Het natuurpark Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne en Het Regionaal Natuurpark Livradois-Forez.
We krijgen ook een heleboel groep van oude auto’s, motorrijders en enduro wedstrijden.

We hebben een aantal opties voor Camping La Chanterelle voor je op een rijtje gezet:

Camping La Chanterelle

Frankrijk Auvergne Haute-Loire Champagnac-le-Vieux

Le Prat Barrat, 43440 Champagnac-le-Vieux

+33 (0)4 71 76 34 00
Engels, Frans, Nederlands
15 april - 15 oktober

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.