Natuurcamping Vue du Lac

De rustige natuurcamping Vue du Lac in de Bourgogne ligt idyllisch aan een natuurmeer met een mooi uitzicht midden tussen bossen en weilanden, tussen de steden Nevers en Dijon in het departement Nièvre. Ongeveer 300 km onder Parijs, net ten zuiden van het regionale natuurpark de Morvan met zijn rijke historie en onder andere de Mont Beuvray, waar zich de opgravingen bevinden van Bibracte, een oude Keltische stad. Op camping Vue du Lac ervaart u nog echte stilte en er heerst hier een oase van rust, waarbij u de keuze heeft tussen beschutte plekjes of bij de bomen. Half beschut maar ook heerlijke zonnige kampeerplaatsen behoren tot de mogelijkheid, bijna allen met een uniek uitzicht op het meer. U kampeert hier voor een aantrekkelijke prijs, inclusief warm water, gratis douchen en gratis Wifi. De Nederlandse eigenaren heten u van harte welkom op deze mooi (autovrije) camping in Frankrijk.

Houdt u van kleine of middelgrote campings, dan bent u op onze camping Vue du Lac op het goede adres. De kleine camping is omgeven door bossen en heeft uitzicht op heuvelachtige weilanden. U heeft hier alle ruimte om heerlijk te genieten van het groene landschap. Het meertje waar de camping aan is gelegen heet l’Étang Donjon, wat vijver betekend, echter vonden wij de naam camping Vue du Lac mooier gekozen, dit betekend zicht op het meer. Het meer heeft een grootte van 28 hectare dus mag het gerust meer genoemd worden. Het meer word door de eigenaren gebruikt als kweekvijver voor allerlei zoetwatervissen. Dankzij het meer, de rivier de Loire die hier ook slechts een paar kilometer vandaan loopt en de 32 kleinere meertjes rond de gemeente Montambert, hier vlak in de buurt, heerst er hier een microklimaat. Het weer is hier vaak tot laat in het jaar zonnig en zelfs enkele graden hoger dan in de rest van de regio.

Rustiek gelegen natuurcamping in de Bourgogne

De Bourgogne is in elk seizoen prachtig. Het ongerepte landschap vormt een ideaal decor voor allerlei buitenactiviteiten, te voet, op de fiets, per kano, surfplank of met een paard en in de meren kunt u lekker zwemmen. In de Bourgogne is er een uitzonderlijk netwerk van fietsbare wegen, bekend onder de naam Tour de Bourgogne à vélo met vele dag wandel– en fietsroutes. Daarnaast vind u in deze streek meer dan 1000 km bevaarbare waterlopen, wat Bourgondië tot een echt paradijs maakt voor riviertoerisme. Op de website van Vue du Lac vindt u een selecte van activiteiten die u kunt doen en bezoeken.

Overige information van deze accommodatie

Camping Vue du Lac
Frankrijk Bourgogne-Franche-Comté Nièvre Fours

Le Champ Donjon, 58250 Fours

Duits, Engels, Frans, Nederlands
half maart - half november

1 review

Schrijf een review
 1. Leuke kleine camping met Nederlandse eigenaren

  Dit is een leuke kleinschalige camping van Nederlandse eigenaren bij een meer.
  Er zijn mooie ruime plaatsen zonder heggen e.d. Zowel veldjes als losse plekken onder bomen en of bij het meer.In het meer mag gezwommen worden maar niet met opblaas artikelen.
  Er is verder een zandbak, speelkasteel en niet te vergeten een crossbaan waar steps en skelters tot de beschikking staan. De camping heeft vier vuurplaatsen.
  Hier is nog ruimte voor initiatief van de kinderen, die organiseerden een pannenkoekenfeest en vervolgens een marshmallowfeest compleet met spannend verhaal en kampvuurmuziek!
  Punt van verbetering is het sanitair. Er zijn te weinig douches als de camping vol staat. De warm water voorziening laat ook vaak te wensen over.
  Maar toch mag dat de pret niet drukken en nemen we het waarschijnlijk volgend jaar ook weer voor lief!

We zijn benieuwd naar jouw ervaring! Schrijf een review.

Door het delen van je review ga je akkoord met onze Richtlijnen en Gebruiksvoorwaarden.

Blurred map of Europe