Alle foto's

Welkom bij Le Petit Mas d’ile – sfeervolle gîtes en kleine camping

Camping Le Petit Mas d’Ile in Saint-Germain-de-Confolens is een kleine natuurcamping met zwembad uitzicht op de heuvels van de Charente in de regio Poitou-Charentes. De landelijk gelegen camping is onder beheer van een Nederlandse eigenaar. Camping Le Petit Mas d’Ile ligt bij de mooie herenboerderij ‘Le Petit Mas d’Ile’ uit de 18e eeuw, waarbij de oude sfeer goed bewaard is gebleven. Het kampeerterrein biedt 16 ruime plaatsen (v.a. 250 m²), onderverdeeld in 2 velden. Een veld van bijna 3.000 m², de oude boomgaard met 4 schaduwrijke plaatsen, en een veld van ruim 10.000 m², het grote veld met 12 kampeerplaatsen (waarvan 1 ingerichte vouwwagen) en speelgelegenheid. Elke plaats heeft een elektra aansluiting en kunt u gebruik maken van het moderne sanitair. Vanaf juli 2014 heeft de camping ook plaats voor 2 caravans. Op het grote veld staat een tafeltennistafel, een dubbele schommel en een glijbaan. Ook staan er 2 mini voetbalgoaltjes. Het grote veld is ideaal om te vliegeren, een frisbee te gooien, te voetballen of welk ander buitenspel dan ook te spelen. Kamperen op camping Le Petit Mas d’Ile is ideaal voor de rustzoeker en liefhebber van lekker eten.

Boerderijcamping met zwembad

Het omheinde zwembad ligt bij de boerderij Le Petit Mas d’Ile, waarin de eigenaren wonen. In de tuin ligt ook het jeu de boules veldje en kunnen de kinderen schommelen. Het toegangshek van het zwembad heeft een dubbele sluiting en is daarom niet open te krijgen door de aller kleinste. Het is een camping waar je heerlijk kunt spelen, barbecueën, zwemmen en een kampvuur maken (met uitzondering bij grote droogte). In de maanden juli en augustus mogen hier geen caravans en campers staan. De eigenaren koken (ook vegetarisch) 3 keer per week voor de gasten een heerlijke 3 gangen maaltijd inclusief wijn, koffie of thee (wel reserveren à € 20.- p.p.). De kleine eters (tot 10 jaar) doen mee voor € 10,- p.p. U kunt bij aankomst gebruik maken van het hè hè wij zijn er diner en op dinsdag is er frietjesavond!

Kamperen in de Charente

In de omgeving van camping Le Petit Mas d’Ile liggen diverse pittoreske dorpjes, fraaie (zwem)meren, riviertjes, een dierenpark, avonturenpark en mooie steden. De plaatsen Poitiers, Limoges en Angouleme zijn zeker een bezoek waard, net als het oorlogsdorp Oradour sur Glane. Op 25 minuten van de camping is er op zaterdag in Saint-Junien een gezellige Franse markt. Tevens zijn er diverse rommel (brocante) -en avondmarkten. De omgeving van Camping Le Petit Mas d’Ile is uitermate geschikt voor een fietstochten en wandelen. Direct vanaf de camping kunt u al beginnen aan 1 van de vele wandelingen in de nabije omgeving (routekaarten zijn aanwezig). Bij het meer Lacs de Haute Charente liggen 2 prachtige strandjes (Guerlie en Chassagne) waar u kunt zwemmen. In de rivier de Issoire kunnen de kinderen dammen bouwen, vogels spotten en met geluk een bever zien.

Dagtripjes en kastelen bezoeken

U kunt diverse kastelen bezoeken. Zoals het nog bewoonde kasteel van Rochefoucauld. Op de 1e etage kunt u zich samen met de kinderen verkleden als prinses of ridder. Het fraaie kasteel van Rochebrune, en te voet naar de ruïne van Saint-Germain de Confolens. U kunt dagtripjes maken naar het Futorscopepark, het apenpark Vallée des Singes, een avonturenpark en een openluchtmuseum Village Gaulois Esse over het leven van de Galliërs.

Overige information van deze accommodatie

We hebben de beste opties voor Camping Le Petit Mas d’Ile voor je op een rij gezet:

Bekijk de vorige prijskolom
Bekijk de volgende prijskolom
Omschrijving Laagseizoen Peak season Stay
Kampeerplaats € 18,50 € 23,50 Per nacht
Extra persoon € 3,50 € 5,- Per nacht
Kinderen tot 10 jaar € 3,- € 4,- Per nacht
Kamer La Vienne 2 personen € 65,- - Per nacht
De Franse Kamer 3 personen € 65,- - Per nacht
De familiekamer 4 pers. € 85,- - Per nacht
De Boerderijwoning tot 4 pers. € 330,- - Per week
Gîte De la Bonne tot 6 pers. € 550,- - Per week
Gîte Belle Vue tot 8 pers. € 580,- - Per week
Camping Le Petit Mas d’Ile
Frankrijk Nouvelle-Aquitaine Charente Saint-Germain-de-Confolens

16500 Saint-Germain-de-Confolens

Duits, Engels, Frans, Nederlands
april - half september

Contactformulier

3 Reviews

Schrijf een review
  1. Reactie van de camping

    Jammer van de reactie van Sandra. Wat zei er vervolgens weer niet bij zegt is dat de overlast gedurende 2 dagen heeft plaatsgevonden, daarna keerde de rust weer terug. Helaas kregen wij niet de gelegenheid dit uit te leggen, want zoals gezegd was het kwaad al geschied. Op de website hoeven wij er ook niets over te vermelden omdat er zelden (over)last is. De toen aanwezige gasten hebben wij ook nog benaderd waarvan het merendeel zei : welke vrachtwagens? Kijkend naar de reacties op Zoover en het feit dat we deze camping nu 14 jaar beheren heb ik het idee dat Sandra ontzettend veel pech heeft gehad dat juist op haar eerste 2 dagen er de enige overlast van het gehele seizoen was.

  2. Wat een paradijsje zou kunnen zijn …

    Helaas wordt dit er niet bijverteld over de camping, wat een paradijsje zou kunnen zijn, wordt doorkruist door een D-weg en ligt in de oksel van die weg met de aanvoerweg naar de groeve nabij. Dat betekent dat aan de rechterzijde van de camping (vooral in de boomgaard) je de hele dag vrachtverkeer hoort. Vanaf 6:45 in de ochtend werden wij gewekt door rammelende laadkleppen, grommende vrachtwagen motoren en het geluid van lading tegen de wanden van de wagens. Niet echt ontspannend. De site zegt daar helaas niets over en onze gastheer en dame konden niet heel goed omgaan met onze teleurstelling. Ja, we kregen een alternatieve plek aangeboden, vol in de zon, maar toen was de ellende al geschied: de sfeer was zodanig dat wij zijn vertrokken.

  3. Kleine knusse camping

    Kleine knusse camping! Gezellig, hartelijke Nederlandse eigenaren met oa een mooi zwembad! Mooi uitvalbasis voor diverse leuke activiteiten!

We zijn benieuwd naar jouw ervaring! Schrijf een review.

Door het delen van je review ga je akkoord met onze Richtlijnen en Gebruiksvoorwaarden.

Blurred map of Europe