Vakantie in de Bouches-du-Rhône

Vakantie op een camping in de Bouches-du-Rhône is de ideale manier om dit prachtige departement in de Provence-Alpes-Côte d’Azur te ontdekken. De Bouches-dur-Rhône is vernoemd naar de monding van de rivier de Rhône. De grootste stad in de Bouches-du-Rhône is Marseille is het hart van de Provence en herbergt een schat aan landschappen en de Middellandse Zee kust wordt wel eens ‘het hart van de Provence’ genoemd. Het strekt zich uit in het zuiden van Frankrijk, bij de monding van de Rhône in de Middellandse Zee. De grenzen zijn: de Vaucluse in het noorden (de rivier de Durance vormt de grens), de Var in het oosten, de Middellandse Zee in het zuiden en de Gard in het westen. Het boeiende Marseille is de departementshoofdstad. De Bouches-du-Rhône zijn een schat aan landschappen rijk. De grote blikvanger is wellicht de Camarque, een enorme puzzel van moerassen, rijstvelden, vijvers, grazige vlaktes, eilandjes en schiereilandjes. Ten oosten ervan strekt zich de Crau uit, een groot steppeachtig gebied, dat ten noorden begrensd is door de fraaie bergketen van Les Alpilles, ‘de kleine Alpen’. Nog meer bergen in het oostelijke gedeelte van het departement: de Sainte-Victoire, de Chaîne de l’Étoile en de Sainte-Baume. En voor het overige: een kunsthistorisch bijzonder rijke streek, die geurt naar duizend kruiden, bloeiend onder de Provençaalse zon.

Vakantie op een camping in de Var

Een camping in de Var is de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in Zuid-Frankrijk aan zee of het mooie achterland van de Provence. Op een camping in de Var geniet u van een vakantie in een van de zonnigste gebieden van Frankrijk omgeven door een adembenemende natuur en de Middellandse Zee. In de Var vindt u een breed scala aan luxe en eenvoudige campings met een ligging aan zee of in het schilderachtige achterland. Een grote of kleine camping in de Var beschikt meestal over een heerlijk zwembad en voldoende vermaak voor jong en oud. Een mooie grote camping bij de baai van Saint-Tropez is Yelloh! Village Les Tournels. De meeste campings in de Var zijn zeer kindvriendelijk en bieden in meer of mindere mate leuke animatie. De Var is een departement in de populaire vakantieregio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Het departement Var staat bekend om haar prachtige natuur en culturele bezienswaardigheden. Naast zon, zee en strand vindt u in de Var prachtige (pittoreske) badplaatsen, zoals Bandol, Le Lavandou, Fréjus en de meest bekendste badplaats van allemaal Saint-Tropez. De hoogtepunten van de Var zijn de baai van Saint-Tropez, Abbaye du Thoronet, de omgeving van Draguignan, Corniche de l’Estérel, Gorges du Verdon, de eilanden Îles d’Or, Massif des Maures en de dorpjes in Pays de Fayence. Kortom een vakantie op een camping in de Var is de ideale manier om te genieten van het Franse leven in Zuid-Frankrijk.

Toon alle campings

Bouches-du-Rhône wordt het hart van de Provence genoemd. Hier schilderde Van Gogh de laatste jaren van zijn leven. Hoofdstad is de boeiende havenstad Marseille. Even zuidelijk, gezellig en rijk aan cultuur zijn de stadjes Arles en Aix-en-Provence, beide met een Romeins verleden. Ten oosten van Marseille ligt een prachtige kuststrook met de Calanques en steile kliffen. Apart is de Camargue, de moerassige delta van de Rhône, karakteristiek door de witte paarden en de zigeunerbedevaart op Stes-Maries-de-la-Mer. Bij Arles, bij Aix en rond de Étang de Berre liggen de meeste campings in Bouches-du-Rhône.