Kleine campings in de Auvergne

De Auvergne is een prachtige regio in het hart van Frankrijk. Het is een heerlijke plek om te kamperen en tot rust te komen op een kleine camping. Of je nu de voorkeur geeft aan kamperen met een tent, caravan, camper of liever in een comfortabele stacaravan of chalet verblijft, er is voor elk wat wils. Bekijk hier 5 kleine campings in de Auvergne.

1. Camping l’Air Du Temps ★★★★

Rustige, kleine camping midden in de natuur met prachtig uitzicht op het water gelegen in het Parc des Volcans in de Auvergne. Camping l’Air Du Temps verhuurt naast kampeerplaatsen ook stacaravans, gîtes en blokhutten. Er is een jeu-de-boulesbaan,  tafeltennistafel, enkele speeltoestellen, een recreatieruimte en een dierenweide. In maanden juli en augustus kun je elke ochtend verse broodjes kopen.

Prijzen en beschikbaarheid: ACSI Eurocampings & MyCamping.com

2. Espace Nature De Sabatoux

Rustige camping gelegen op 1170 meter hoogte in de Haute-Loire. Espace Nature De Sabatoux verhuurt houten chalets en kampeerplaatsen. Je vindt er een zwembad en een restaurant waar je een hapje kunt eten.

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

3. Camping Moulin de Chaules ★★★

Heerlijke camping midden in de natuur met toegang tot een beekje in de Cantal. De kampeerplaatsen van liggen verspreid op terrassen en zijn lekker ruim. Camping Moulin de Chaules beschikt over een zwembad, speeltuin, restaurant en een animatieprogramma in de zomer. Huur een kampeerplaats, safaritent, houten chalet of unieke glampingtent.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

4. Natuurkampeerterrein de Coursavy

Fijne natuurcamping grenzend aan de rivier de Lot. De 50 groene kampeerplaatsen zijn voorzien van elektriciteit en een picknicktafel. Natuurkampeerterrein de Coursavy biedt een buitenzwembad, kampvuurplek, voetbalveldje, volleybalnet en in juli + augustus kun je elke ochtend genieten van verse broodjes en croissaintjes van de bakker.

5. Camping du Viaduc ★★★

Familiecamping met zwembad aan de oever van een meer in het zuiden van de Cantal (Auvergne). Een fijne bestemming voor liefhebbers van water en de natuur. Naast traditioneel kamperen in een tent, caravan of camper kun je ook een chalet of mobilhome huren. Op Camping du Viaduc vindt u een snackbar, een campingwinkel en een bakkerij tijdens het zomerseizoen.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

Lees ook: