7x kamperen op een charme camping gelegen aan een rivier in Frankrijk

Er zijn ontzettend veel mooie campings in het land die direct aan de oevers van een rivier liggen. Zowel in het noorden als in het zuiden van Frankrijk kun je talloze campings en glampings vinden die aan een rivier of beek liggen. In Frankrijk zijn een aantal mooie rivieren te vinden. Bij deze rivieren vind je gezellige campings die de perfect uitvalsbasis vormen voor een avontuurlijke vakantie. Bij een rivier in Frankrijk kun je je goed vermaken. Je kunt er namelijk uitstekend wandelen en fietsen en uw kinderen kunnen samen in het water spelen. Daarnaast kun je er een kano huren en het water zelf verkennen of je kunt ervoor kiezen om te gaan raften. Daarbij bieden sommige campings je ook de mogelijkheid om te vissen. Werp je hengel uit in het water en sluit de dag af met de vangst van de dag op de barbecue. Bekijk hier onze selectie van 7 charme campings gelegen aan een rivier in Frankrijk.

Alle campings aan een rivier in Frankrijk

Terug naar het: Camping Frankrijk blog

1. La Bastide en Ardèche – Ardèche

Liefhebbers van de Franse natuur komen op la Bastide en Ardèche ongetwijfeld aan hun trekken. Je kampeert direct aan de rivier de Ardèche, in een prachtig decor. Vanuit je tent, caravan of stacaravan hoor je ’s avonds de krekelconcerten met op de achtergrond het kabbelen van de Ardèche.

Meer informatie

2. Domaine de la Plage – Ardèche

Heerlijke familiecamping gelegen aan de oevers van de rivier de Ardèche in de Rhône-Alpes. Bij de rivier kun je genieten van een privéstrandje en er is een verwarmd zwembad en recreatieruimte voor de kinderen. In de omgeving van Domaine de la Plage kun je prachtig wandelen en fietsen.

Meer informatie

3. Camping Les Vignes – Lot

Charmante familiecamping gelegen aan de rivier de Lot in de groene bergen van de Midi-Pyrénées. Camping Les Vignes beschikt over een privéstrand, waar heerlijk gezommen kan worden. Daarnaast worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Meer informatie

4. Camping des Drouilhèdes – Cevennen

Gezellige en goede verzorgde camping mooie plekken en schoon sanitair. De kleinschalige Camping des Drouilhèdes in de Cevennen ligt in een prachtig natuurgebied aan rivier de rivier de Cèze. Hier kun je lekker tot rust komen!

Meer informatie

5. Camping du Pont d’Avignon – Provence

Groene charme camping gelegen aan de oever van de rivier de Rhône en bij de prachtige stad Avignon in Zuid-Frankrijk. Camping du Pont d’Avignon ligt vlakbij de Pont d’Avignon en je loopt er zo de stad in. Op de camping worden leuke activiteiten georganiseerd en je vindt er een heerlijk zwembad.

Meer informatie

6. Camping Le Moulin de Serre – Auvergne

Ontdek de groene omgeving, begrensd door de rivier en omgeven door beboste heuvels, vlakbij de vallei van de Dordogne vanaf Camping Le Moulin de Serre.

Meer informatie

7. Camping La Rivière Fleurie – Dordogne

Deze rustige familiecamping ligt vlakbij de rivier de Dordogne in Périgord Pourpe in Aquitaine. Er is een zwembad op Camping La Rivière Fleurie en er worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals een kajakcursus. Je kunt er kano’s en kajakken huren om de avontuurlijke rivier te verkennen.

Meer informatie

Terug naar het: Camping Frankrijk blog