Campings Indre-et-Loire

De Indre-et-Loire is een prachtig departement in het midden van Frankrijk. Het is een groen gebied met stromende rivieren, sprookjesachtige kastelen en indrukwekkende stadjes, zoals Tours, Loches en Chinon. Bekijk hier de 7 mooiste campings van Indre-et-Loire.

1. Camping Les Patis ★★

Kleine camping aan een rivier gelegen in de Loirestreek. Het is mogelijk om staanplaatsen, lodgetenten, kleine hutten en biouvac tenten te huren. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin en er is een foodtruck waar je een lekkere hap kunt afhalen. Camping Les Patis heeft daarnaast een visvijver, jeu de boulesbaan, skatepark, tafeltennistafel en campingwinkel waar je lokale producten kunt kopen.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

2. Castel Camping Parc de Fierbois ★★★★★

Charmante kasteelcamping aan het water in het Loiredal. Het zwemparadijs biedt urenlang waterplezier voor jong en oud. Je kunt er daarnaast allerlei activiteiten ondernemen zoals voetballen, boogschieten, tennissen, basketballen, skaten, minigolven en vissen. Castel Camping Parc de Fierbois heeft kampeerplaatsen, boomhutten, gîtes, lodges en stacaravans te huur.

Prijzen en beschikbaarheid: Allcamps, ANWB Camping, TUI, LuxCamp & MyCamping.com

3. Camping l’Arada Parc ★★★★

Familiecamping op aan de rand van het dorpje Sonzay. Camping l’Arada Parc biedt kampeerplaatsen, stacaravans en vakantiehuizen. Er is een zwembad met waterglijbaan, speeltuin, jeu de boulesbaan en pingpingtafel. Bij het gezellige restaurant kun je genieten van een lekkere pizza en lokale gerechten.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

4. Camping Castel l’Orangerie de Beauregard ★★★★

Fijne kasteelcamping voor families in het hart van de Loire-Vallei. Castel L’Orangerie de Beauregard heeft kampeerplaatsen en bijzondere accommodaties te huur. Bovendien is het mogelijk om te overnachten in een gîte. Er is een campingwinkel, buitenzwembad, peuterbad voor de kids, multifunctioneel sportveld, speeltuin en animatie. Voor een lekkere maaltijd kun je terecht bij het gezellige restaurant.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, Allcamps, LuxCamp & MyCamping.com

5. Huttopia Rillé ★★★

Fijne natuurcamping gelegen aan de oevers van het meer van Rillé. Je kunt er kampeerplekken, cabanes en safaritenten huren. Camping Huttopia Rillé beschikt over een overdekt zwembad, buitenbad, speeltuin, klimpark, padelbaan, restaurant en er worden leuke zomeractiviteiten georganiseerd voor jong en oud.

6. Camping La Citadelle ★★★★

Kleinschalige familiecamping aan de voet van het middeleeuws stadje Loches. De kampeerplaatsen liggen verspreid tussen een diversiteit van bomen en struiken. Er zijn ook stacaravans, coco sweet tenten en lodgetenten te huur. Op Camping La Citadelle kun je een buitenzwembad, overdekt zwembad, waterglijbaan, kidsclub en restaurant vinden.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

7. Camping de la Vallée de l’Indre ★★★

Kleinschalige camping gelegen aan de rivier de Indre en op 10 km ten zuiden van het stadje Tours. Camping de la Vallée de l’Indre beschikt over een buitenzwembad, tennisbaan, volleybalveld, voetbalveld, skatepark, minigolfbaan, speeltuin en kleine winkel. Ga kamperen of huur een stacaravan of ingerichte tent.

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

Lees ook: