10 Campings aan een meer in Frankrijk

Ontdek 10 prachtige campings gelegen aan de oever van een meer in Frankrijk. In de Franse Pyreneeën, de Limousin, aan het meer van Annecy, het meer van Genève en meer!

Camping aan het meer van Annecy

Camping L’Aloua ligt aan het prachtige Lac d’Annecy. Het meer wordt omringd door groene bossen en hoge bergen, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De camping beschikt over een lekkere pizzeria en snackbar en er worden allerlei leuke evenementen georganiseerd. Vanaf de camping loop je zo naar een heerlijk strand bij het meer.

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

Kleine camping in de Pyreneeën

Kleine gezellige camping gelegen aan de oevers van het meer Montbel. Camping La Régate wordt omringd door de groene bergen van de Pyreneeën waar je kunt wandelen, fietsen en paardrijden. De camping beschikt over een zwembad en een speeltuin waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. De camping organiseert leuke activiteiten zoals muziekavonden.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

Eco-camping aan het meer van Genève

Eco-camping met zwembad aan het meer van Genève, in de Haute-Savoie. Huur een kano, kajak of boot en bevaar het meer of neem een verfrissende duik in het water. In de omgeving van Camping du Chatelet kunnen avontuurliefhebbers sporten beoefenen zoals raften en canyoning.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

Charme camping in de Limousin

Castel du Château de Poinsouze is een charme camping in een prachtige natuurlijke omgeving op een 15e eeuws landgoed met kasteel in de Limousin. Op het mooie meer bij de camping kun je naast kanovaren en waterfietsen, ook rustig vissen.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

Camping aan het Meer van Laffrey

Gezellige familiecamping gelegen aan de zuidelijke oever van het Meer van Laffrey in de Rhône-Alpes. Camping Au Pré Du Lac heeft een privéstrand en een heerlijk restaurant met terras, waar je een hapje kunt eten.

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

Camping aan het Lac de Saint-Pardoux

Gezellige familiecamping aan het Lac de Saint-Pardoux in de Haute-Vienne. Camping de Fréaudour wordt omringd door groene heuvels waar je heerlijk kunt wandelen. De camping beschikt over een zwembad en er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

Camping aan het meer van Pareloup

Kleinschalige camping in een natuurlijke omgeving aan de oevers van het meer van Pareloup in de Aveyron in de Midi-Pyrénées. Camping Sites et Paysages Beau Rivage heeft een zwembad, restaurant en sportveld. Het meer biedt je alles wat je maar kunt wensen: zeilen, waterskiën, zwemmen, luieren op het strand en fantastische natuur.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

Natuurcamping in de Vogezen

Natuurcamping aan de oever van een meer in het hart van de Vogezen. De camping verhuurt staanplaatsen, chalets, mini chalets en mobilhomes. Er zijn diverse sportfaciliteiten op Camping Lac de la Moselotte en er is een speeltuin, restaurant en een snackbar.

Prijzen en beschikbaarheid: Campings.com

Camping aan het meer van Liez

5-Sterrencamping aan de oever van het meer van Liez met prachtige uitzichten op de landschappen van de Champagne-Ardenne. Camping Le Lac de la Liez beschikt over een zwembad en in de zomer worden er door het animatieteam allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Prijzen en beschikbaarheid: Allcamps, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

Camping aan een meer in de Hautes-Alpes

Gastvrije familiecamping aan een meer en op 200 meter van een riviertje. Camping Les Rives du Lac heeft een binnenzwembad, buitenzwembad, een Nederlands animatieteam en een gezellig restaurant. Huur een kampeerplaats, safaritent, houten stacaravan of chalet.

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

Lees ook: