Duurzaam kamperen in Frankrijk

Duurzaam kamperen op een eco-camping is de perfecte manier om te genieten van de natuur en tegelijkertijd bij te dragen aan het behoud ervan. Bekijk hier 7 mooie eco-campings in Frankrijk.

Kasteelcamping in de Dordogne

Château Le Verdoyer is een kasteelcamping in de Dordogne die omringd wordt door drie vijvers. De camping besteedt veel aandacht aan milieu en natuur. Er is onder meer een oplaadpunt voor elektrische auto’s en er worden leuke en leerzame activiteiten rond het thema natuur georganiseerd.

Bekijk Château Le Verdoyer

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

Eco-camping aan de Loire

Eco-camping met zwembad en wellnessfaciliteiten, gelegen aan de rivier de Loire in de Auvergne. CosyCamp heeft een rustige ligging in de buurt van Le Puy en Velay, met uitzicht op de ruïnes van het Château d’Artias. De camping biedt een geslaagde combinatie van luxe en natuur, comfort en ecologie en respect voor de natuur.

Bekijk Camping Cosycamp

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

Domaine de l’Oiselière

Domaine de l’Oiselière is een unieke 4-sterren eco-camping op het platteland van de Vendée. De camping biedt een rustgevend verblijf op een idyllische plek in Frankrijk en ligt op 35 minuten van het Grand Parc du Puy du Fou.

Bekijk Domaine de l’Oiselière

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

Eco-camping in de Vogezen

Camping de Belle Hutte is een eco-camping aan een rivier in de plaats La Bresse in de Vogezen, dat ’s zomers fantastische wandelmogelijkheden biedt en ’s winters een paradijs is voor skiliefhebbers. De camping ligt 900 meter hoog en is een 100% rustige en natuurlijke bestemming.

Bekijk Camping de Belle Hutte

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

Camping Le Petit Liou

Duurzame familiecamping met zwembad vlak bij het meer van Serre-Ponçon in de Franse Alpen. Camping Le Petit Liou heeft een ecologisch keurmerk en de gerechten in het restaurant en de pizzeria worden met ecologische en lokale producten bereid.

Bekijk Camping Le Petit Liou

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

Little Carpe Diem

Little Carpe Diem is een kleine camping met grote ecologische ambities in de Haute-Provence. We doen al het mogelijke voor een verantwoord verblijf: lokale elektriciteitsproductie, water dat opgewarmd wordt met zonne-energie, geen gebruik van gas of olie, EV-laadstations en op alles waterbesparing. We kijken ernaar uit je te verwelkomen, altijd met respect voor onze planeet, maar met het grootste comfort!

Bekijk Little Carpe Diem

Camping Pré Fixe

Gecertificeerd met de Green Key en bovendien lid van La Via Natura, een vereniging die zich al meer dan vijftien jaar inzet voor duurzaam toerisme, biedt Camping Pré Fixe je een verantwoorde vakantie in het hart van een beschermd gebied aan de voet van de Pyreneeën.

Bekijk Camping Pré Fixe

Lees ook: