Domaine de Soulisse

Camping Domaine de Soulisse is een kleine camping in de Auvergne met zwembad. U verblijft op het landgoed (30 ha) van een gerenoveerde 14de eeuwse hoeve. De camping ligt in het glooiende landschap van het departement Allier (Midden-Frankrijk). Domaine de Soulisse is ideaal voor een ruitervakantie in Frankrijk. De hond mag mee in overleg! Domaine de Soulisse biedt 12 kampeerplaatsen (voor tenten/vouwwagens/caravans) en verhuurt 3 gîtes. Alle kampeerplaatsen hebben een weids uitzicht over het prachtige groene landschap van de Auvergne. Het sanitair is prima in orde. De kinderen kunnen buitenspelen (schommel, glijbaan en zandbak aanwezig). Neem een duik in het zwembad, lees een boekje in de gezamenlijke ruimte (wifi aanwezig) en eet mee in het restaurant. In het hoogseizoen organiseren we iedere week een BBQ.

Ruitervakantie in Frankrijk ‘Natural Horse Paradise’

U kunt paardrijden en buitenritten maken op een van de 10 prachtige paarden. De dieren lopen in de weilanden rondom de boerderij Domaine de Soulisse. Er zijn 5 Selle Français (Frans Stamboek), 3 KWPNrs, 1 Belgisch en 1 kruising Fjord/Merens. De paarden zijn freestyle getraind, ze zijn fijntjes, soepel en reageren op de minste hulpen. Ze zijn vertrouwd met de omgeving en willen graag lopen. In stap rijden we altijd met lange teugel, in draf en galop nemen we de teugels iets op. De meeste paarden rijden we zonder bit. Het terrein leent zich niet om te racen, op goed uitgezochte stukken kunnen we galopperen, altijd in de verlichte zit. Ervaring is vereist (vraag ernaar bij de eigenaar): beheersen van stap / draf-lichtrijden en galop op een juiste manier zonder het paard te hinderen in zijn bewegingen. Vriendelijke omgang met de paarden, respect voor de natuur en veiligheid staan bij ons bovenaan!

300 Jaar oude bossen in de Auvergne

Domaine de Soulisse wordt omgeven door het ruim 11.000 hectare grote Forêt de Tronçais, misschien wel het mooiste eikenbos van Europa en zeker het grootste, beroemd om zijn eiken van soms wel driehonderd jaar oud (het hout is zeer gewild, vooral om vaten te bouwen voor de grote wijnen van Bordeaux). In het bos en aan de randen zijn verschillende meren en zit er veel wild (zwijnen en herten). Wie van een wandeling houdt kan eens een rondje om Domaine de Soulisse heen lopen. Dat is een wandeling van ongeveer een uur waarop men op de diverse weiden koeien, varkens, onze pensionpaarden en deze oude watermolen (niet meer in gebruik, maar wel bewoond) tegenkomt.

Ontdek de meren in Allier

Ontdek de meren in Allier: Etang de Saint-Bonnet-Tronçais, Etang de Goule, Etang de Piirot en Etang de Tronçais. Bij sommige meren zijn strandjes en kunt u aan watersport doen. Natuurlijk kunt u rondom de meren volop wandelen en vissen (met visvergunning € 10,-). In de omgeving van domaine de Soulisse vindt u kastelen, pittoreske dorpen en steden (Hérisson, Bourges, Montluçondie) die een bezoek zeker waard zijn. Op iets grotere afstand liggen de steden Vichy en Clermont Ferrand. Bezoek tijdens uw vakantie in de Auvergne Château d’Ainay-le-Vieil en Château Bourbon-l’Archambault.

Overige information van deze accommodatie

We hebben de beste opties voor Domaine de Soulisse voor je op een rijtje gezet:

Domaine de Soulisse
Frankrijk Auvergne Allier Cérilly

Lieu dit Soulisse, 03350 Cérilly

0033 (0)4 70 66 68 81
Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands

Een beoordeling achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.