Kamperen aan een rivier

Op een camping in de Gard aan een rivier kun je genieten van een ontspannen kampeervakantie. Je kunt gaan zwemmen, kajakken, kanoën, paddleboarden, vissen of gewoon pootjebaden in de rivier. Het is een geweldige manier om af te koelen op warme dagen en plezier te beleven aan het water. Bekijk hier 15 campings in de Gard aan een rivier.

Meer: Camping Frankrijk blog

1. Camping Les Amarines ★★★

Gezellige camping in de ‘Provence Gardoise’ aan de oevers van de rivier de Cèze. Camping Les Amarines biedt 120 schaduwrijke, afgebakende staanplaatsen waarvan 22 bezet door moderne stacaravans. Voor vermaak is er een mooi zwembad, volleybalterrein, speeltuin en animatieprogramma. Bij het restaurantje kun je terecht voor heerlijke gerechten, zoals tapas, hamburgers, salades en patatjes.

Prijzen en beschikbaarheid: Allcamps, ANWB Camping, LuxCamp, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

2. Camping Le Val de l’Arre ★★★★

Middelgrote familiecamping aan de rivier L’Arre, in het zuidelijk deel van de Cevennen. De meeste staanplaatsen liggen beschut tussen de bomen. Daarnaast zijn er ook stacaravans te huur. Camping Le Val de l’Arre heeft een zwembad, voetbalveld, basketbalveld, speeltuin en snackbar. In de zomer worden er ook leuke activiteiten georganiseerd waar de kids zich kunnen vermaken.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

3. Camping Les Plans ★★★★

Mooie familiecamping in het hart van de Cevennen. Het schaduwrijke terrein beschikt over staanplaatsen, bungalows, stacaravans en coco sweet tenten. Camping Les Plans heeft een zwemparadijs met waterglijbanen, voetbalveld, sportterrein en de mogelijkheid om te paardrijden. Bij het gezellige restaurant kun je een lekker hapje eten.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

4. Camping Cévennes-Provence ★★★

Heerlijke camping in de Gard met privéstrand en directe toegang tot een rivier. Camping Cévennes Provence beschikt over een speeltuin, animatieprgramma, tennisbaan, boogschietbaan, restaurant en een kruidenierswinkel. Naast kampeerplaatsen is het ook mogelijk om een chalet te huren.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

5. Camping Les Gorges de l’Hérault ★★★

Schaduwrijke camping in de Cevennen. Camping Les Gorges de l’Hérault beschikt over bungalowtenten, kampeerplaatsen en stacaravans. Neem een duik in het zwembad of zoek verkoeling in de rivier. Verder is er een speeltuin, jeu de boulesbaan en restaurant. Het animatieteam organiseert leuke activiteiten zoals tafeltenniswedstrijdjes, thema-avonden en schattenjachten.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

6. Camping Le Mas De Rome ★★

Kleine en rustige natuurcamping gelegen aan de rivier de Cèze. Camping Le Mas De Rome heeft een speeltuin, volleybalveld, jeu de boulesbaan, restaurant en animatie voor volwassenen. Het is mogelijk om een kampeerplek of stacaravan te huren.

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

7. Camping Le Castel Rose ★★★★

Heerlijke grote camping voor gezinnen in Anduze. Huur een staanplaats, lodgetent en stacaravan. Geniet van urenlang waterplezier in het prachtige zwemparadijs met twee buitenbaden, peuterbad en waterglijbanen. Camping Le Castel Rose heeft ook een sportterrein, sauna, animatie en restaurant waar je terecht kunt voor een lekkere lunch of diner.

Prijzen en beschikbaarheid: Allcamps, Vacanceselect, ANWB Camping, LuxCamp, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

8. Camping Le Saint Michelet ★★★★

Charmante familiecamping gelegen in het betoverende Cevennen-gebied, aan de oevers van de Cèze. Heniet van een verfrissende duik in ons zwembad, terwijl de allerkleinsten veilig kunnen spetteren in het peuterbad. In het hoogseizoen (juli-augustus) zorgt het campingteam voor vermakelijke animatieactiviteiten en kun je terecht bij onze gezellige bar-restaurant voor heerlijke maaltijden en verfrissende drankjes. Camping Le Saint Michelet verhuurt kampeerplaatsen en stacaravans.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping, ACSI Eurocampings & MyCamping.com

9. Camping de l’Arche ★★★★

Heerlijke riviercamping in Anduze. Camping de l’Arche beschikt over een mooi zwemparadijs, sauna, restaurant en animatie. Sportievelingen kunnen zich uitleven op het voetbalveld of volleybalterrein. Het is mogelijk om een staanplaats of stacaravan te huren.

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

10. Camping Le Mouretou ★★

Kleine camping aan de voet van de Mont Aigoal. Uitkijkend over de rivier liggen de ruime kampeerplekken op terrassen. Naast traditioneel kamperen, is het ook mogelijk om te overnachten in een van de gîtes of mobilhomes. Camping Le Mouretou beschikt over een fijn zwembad en restaurant waar je een hapje kunt eten als je een keer geen zin hebt om te koken.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

11. Camping Mas de la Cam ★★★★

Charmante gezinscamping op een groot bebost kampeerterrein en met directe toegang tot de rivier de Gardon Geniet van het zwembad, de rivier en de verschillende sport- en speelmogelijkheden. Camping Mas de la Cam beschikt over gîtes en kampeerplaatsen. Elke avond is het restaurant geopend.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

12. Camping Isis en Cévennes ★★★

Prachtige familiecamping, omgeven door prachtige natuur van de Cevennen. Op de camping bevindt zich een prachtig zwembad met peuterbadje waar iedere campinggast gebruik van kunt maken. Maar als je liever een duik neemt in een koude rivier kan dat natuurlijk ook, want Camping Isis en Cévennes ligt pal aan rivier de Hérault. Er zijn bijna 200 kampeerplekken beschikbaar voor tenten, caravans en campers. Verder zijn er stacaravans en pipowagens te huur.

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

13. Camping Les Genêts d’Or ★★★★

Gezellige, groene camping tussen de heuvels en omgeven door wijngaarden. Camping Les Genêts d’Or heeft 120 kampeerplekken en 8 huuraccommodaties. Afkoelen kan in het zwembad of in de rivier. Verder is er een voetbalveld, volleybalterrein, speeltuin, restaurant en in het hoogseizoen worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals kanotochten, zwembad spelletjes voor kinderen en jeu-de-boules wedstrijden.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & ACSI Eurocampings

14. Camping Le Moulin du Luech ★★

Kleinschalige camping, grenzend aan een stromend riviertje. Camping Le Moulin du Luech beschikt over kampeerplaatsen en glampingtenten. Er worden activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld objecten maken van drijfhout en tuinieren.

Prijzen en beschikbaarheid: ANWB Camping & MyCamping.com

15. Camping Les Bords de Cèze

Kleine camping gelegen aan de oevers van de rivier de Cèze. Camping Les Bords de Cèze heeft een privézand- en kiezelstrand en een bar waar je terecht kunt voor versnaperingen. Ook heeft de camping een aantal boerderijdieren en zijn er speeltoestellen voor de kinderen, zoals een trampoline en pingpongtafel. Kom kamperen met je eigen kampeermiddel of boek een chalet, glampingtent of stacaravan.

Prijzen en beschikbaarheid: MyCamping.com

Meer: Camping Frankrijk blog

Lees ook: