Bestemmingen in Poitou-Charentes

Charente

Kronkelende rivieren, authentieke steden en groene valleien

Charente-Maritime

Sfeervolle vissersdorpjes, rustgevende zandstranden, groen landschap en een rijke historie

Deux-Sèvres

Gezellige steden, een groen landschap en culturele uitstapjes

Vienne

Historische steden, culturele bezienswaardigheden en een heuvelachtig landschap

Vakantie in Poitou-Charentes

Kamperen in Poitou-Charentes

Kamperen op een camping in Poitou-Charentes is een leuke manier om Poitou-Charentes te ontdekken. De regio Poitou-Chartenes is rijk aan historische monumenten uit het romaanse tijdperk. De regio biedt tevens mooie stranden langs de Atlantische kust met interessante badplaatsen. Een camping in Poitou-Charentes is een goede keuze voor een vakantie aan zee waar tevens volop watersporten te beoefenen zijn. Dit is ook de regio waar de cognacstreek ligt, voor liefhebbers van deze drank een walhalla.

Natuur in de Poitou-Charentes

De natuurcampings liggen in een gevarieerd landschap met heuvels, stranden, bossen, moerassen, (schier)eilanden en polders. In het Réserve naturelle de Moëze vindt u duizenden trekvogels. Poitrou-Charentes heeft een goed klimaat: met maar liefst 2250 zonuren per jaar scoort dit gebied goed in vergelijking met andere streken in West-Frankrijk. In het kustgebied van Poitou-Charentes schijnt de zon zo vaak dat het er te vergelijken is met het achterland van de Middellandse Zee. Er is een heerlijke mengeling van altijd goede temperatuur en versterkende zeelucht.

Poitou-Charentes ontdekken

De regio bestaat uit vier departementen: Charente, Charente-Maritime, Deux-Sèvres en Vienne. Charente heeft als hoofdstad Angoulème en is genoemd naar de gelijknamige rivier. In het westen van dit departement liggen de wijngaarden waarvan de druiven tot Cognac worden gedestilleerd. De plaats Cognac zelf is leuk om te zien en een bezoek aan de bekende huizen van Hennesy, Martel of Otard is erg aan te raden. Er zijn in dit gebied ook meer dan 400 Romaanse kerken en verschillende historische kastelen. Charente-Maritime heeft als hoofdstad dat een mooie oude binnenstad biedt en een pittoreske haven. De eilanden Oléron, Île-de-Ré en Aix behoren ook tot dit departement en lenen zich goed voor fietsvakanties en ook de interessante Vendée ligt niet ver weg van uw familiecamping met zwembad.

Het departement Deux-Sèvres staat bekend om zijn Groen Venetië met leuke waterloopjes waar u boottochten kunt maken in traditionele schuiten. De abdij van Celles-sur-Belle en het renaissancekasteel van Orion zijn ook interessante plekken om te bezoeken. In departement Vienne vindt u de stad Poitiers met religieuze monumenten uit de 11een 12e eeuw en charmante kleine straatjes. Ook het beroemde themapark over technologie de Futuroscope vindt u hier, zeker wanneer u ook met uw kinderen op een kindvriendelijke camping verblijft, een leuke optie!

La Rochelle

Bezoek tijdens uw kampeervakantie op een charme camping de bruisende stad La Rochelle. De stad La Rochelle kunt u het beste te voet verkennen. Wandel door de straatjes met oude houten huizen, winkels en langs de kades van de Vieux Port. Het culturele en architectonische erfgoed getuigt van de maritieme roeping van deze versterkte stad. In de haven van La Rochelle liggen de fraaiste jachten uit de hele wereld.

Châtelaillon

Deze levendige badplaats Châtelaillon beschikt over een groot zandstrand een aquatisch centrum met reuzenglijbaan, kinderclubs en zeilschool.

Île de Ré

Een kleine camping op Île de Ré is ideaal voor wie van uitgestrekte zandstranden en buitenlucht houden. Île de Ré is te bereiken via een tolbrug. Op Île de Ré is het goed fietsen onder de schaduwrijke fietspaden door de pijnbomen. Bezoek de wijngaarden, natuurgebieden, markten en de zoutmoerassen tijdens uw vakantie op Île de Ré.

Royan en de Côte de Beauté

De grote badplaats Riyan wordt omgeven door de Côte de Beauté en de stranden van Meschers, La Palmyre, de Côte Sauvage en Ronce-les-Bains, van Mortagne-sur-Gironde tot het Presqu’île d’Arvert. Langs de pijnboombossen, wisselen bewaakte en vrije stranden elkaar af.

Saint-Palais-sur-Mer

De badplaats Saint-Palais-sur-Mer heeft mooie veilige stranden en campings aan zee te midden van pijnbomen en steeneiken. De badplaats Saint-Palais-sur-Mer is ideaal voor een vakantie met het gezin. Er is een grote keuze aan watersportactiviteiten en verder kunt u er tennissen, paardrijden of vissen.

Vaux-sur-Mer

Vaux-sur-Mer is een aangename badplaats ten noorden van Royan. De plaats is in de zomer populair en levendig met zijn dagelijkse markt. U vind hier door rotsen beschutte stranden.

Activiteiten in Poitou-Charentes

Op de (schier)eilanden Oléron, Île-de-Ré en Aix kunt u goed fietsen. Aan de stranden van deze eilanden en het vaste land kunt u heerlijk zwemmen en er zijn ook veel stranden waar goede condities zijn om watersporten zoals golfsurfen te beoefenen. Naast leuke boottochten over riviertjes in het binnenland kunt u ook heerlijk wandelen over de velden en door de bossen van Poitou-Charentes.

De Route de Cognac de Cognac is een leuke manier om de Cognac-streek te ontdekken, alleen raden wij u dan wel aan het proeven aan het einde van de tocht te doen, of niet te ver van uw camping met Nederlandse eigenaar.

Eten en drinken op de camping

Ook culinair gezien staat Poitou-Charentes goed op de kaart. In de plaats Angoulême verzamelen zich eind november kookliefhebbers, topkoks  en smulpapen voor de ‘Gastronomades’. In de stad Niort wordt de zogenaamde groene engelenwortel gegeten nadat deze is gedroogd en ingelegd in suiker, interessant om eens te proberen. Aan de kust worden op verschillende plekken heerlijke oesters gekweekt. U kunt dus tijdens uw campingvakantie in Poitou-Charentes genieten van heerlijke gastronomie.

Meer weten?